RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kirkesalen: Det er planlagt at den nye kirkesalen i Bøler kirke vil se slik ut. Illustrasjon:Hansen/Bjørndal Arkitekter.
Kirkesalen: Det er planlagt at den nye kirkesalen i Bøler kirke vil se slik ut. Illustrasjon:Hansen/Bjørndal Arkitekter.

Venter fortsatt på kirkekontrakt

Kontrakten for bygging av nye Bøler kirke er ennå ikke signert. Nå vurderes det hva som må være med i hovedkontrakten og hva som kan vente.

Bøler: Kontrakten har vært til gjennomlesning hos alle de involverte parter og skulle vært skrevet under av arkitekten og kirkevergen i slutten av forrige uke, men har blitt utsatt.

Fredag hadde vi et møte om å innarbeide landskapsarkitektens arbeid i hovedkontrakten, derfor er ikke kontrakten skrevet under ennå, forteller Torbjørn Borgen, bygg- og anleggssjef i Kirkelig fellesråd.

Han forklarer at de begrensede midlene fra Rådhuset gjør at man må se på hvilke deler av byggingen som må tas med som en del av hovedarbeidet, og hva som kan tas via mindre kontrakter senere.

Vi kan ikke satse på å bygge mer enn vi har penger til. Derfor må vi se på hva det er vi kan gjøre senere. De utvendige arbeidene er en del av det. Landskapsarkitektens utforminger er et viktig arbeid i det som skal kjennetegne den nye kirken, men det er deler av det utvendige arbeidet som kan vente, forklarer han.

Hva slags orgel?

En annen ting som betegner en fullverdig kirke er et pipeorgel, men de koster fra fire millioner kroner og oppover. Et digitalt orgel koster en halv million kroner.

I første omgang har vi ikke penger til et pipeorgel, men det settes av plass til et slikt instrument. Om det vil være et pipeorgel eller et digitalt orgel som spiller den dagen kirken åpner vet vi ikke ennå. Det må komme kreative løsninger fra menighetsrådet for å kunne samle inn penger til et pipeorgel. I henhold til kirkeloven må alt det liturgiske utstyret være på plass når kirken åpner, men ting som utsmykningen er det heller ikke mye penger til i første omgang. Men vi har satt av plass, slik at det kan bli store utsmykninger etter hvert, sier Borgen.

Barn og ungdom

Byggingen av nye Bøler kirke er delt opp i forskjellige prosjektdeler. I kontrakten er det en klar plan på fremdriften av de forskjellige prosjektene. Med mindre penger enn først antatt har Kirkelig fellesråd, som er byggherre, vært nødt til å krympe bygningen litt.

Modellen for kirken blir ikke annerledes, men den har krympet litt arealmessig. Det skal være plass til alt vi ønsker, også barnehage og ungdomsklubb. Usikkerheten rundt byggingen av barnehagen er nå borte, og vi har trygghet for at det vil bli penger til den. Det vil enten bli Oslo kommune eller Kirkelig fellesråd som må stå for den utgiften. Dersom det er oss i Kirkelig fellesråd som skal betale, må vi låne penger på vanlig måte, men kommunen vil garantere for lånet, sier Borgen.

Barnehagearealene ligger inne i kontrakten med 10,7 millioner kroner. De tre millioner kronene som er satt av til ungdomsklubbareal er det menigheten som skal stå for.

Det er først til våren eller sommeren neste år man begynner å grave. I kontrakten er det klare forpliktelser til arkitekten om fremdriften, men det er en stor jobb som skal gjøres i forkant. Dette blir et fantastisk kirkebygg! Vi har tatt høyde for alle de gode tingene som kirken skal inneholde. Så blir det opp til menigheten å være kreativ med hensyn til å skaffe midler til veie i årene om kommer. Både denne og den neste generasjonen vil ha et spennende arbeid med å få kirken helt ferdig, avslutter Borgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere