RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter ikke lenger på byråden


FORNØYD: Langrennssjef Eivind Selvig i Kjelsås IL og langrennsgruppas anleggssjef Svein Olav Bø trenger ikke lenger å vente på byråden, nå foreligger innstillingen om Linderudkollen og skianlegg til videre politisk behandling av bystyrepolitikerne. Her fra Linderudkollen før jul.
FORNØYD: Langrennssjef Eivind Selvig i Kjelsås IL og langrennsgruppas anleggssjef Svein Olav Bø trenger ikke lenger å vente på byråden, nå foreligger innstillingen om Linderudkollen og skianlegg til videre politisk behandling av bystyrepolitikerne. Her fra Linderudkollen før jul. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga
For nå har byutviklingsbyråden endelig avgitt innstilling om planlagte Linderudkollen skianlegg - en innstilling Kjelsås Langrenn er godt fornøyd med.

KJELSÅS: Før jul skrev avisen om Kjelsås Langrennsgruppe, som var oppgitt over den lange saksbehandlingstiden i byrådsavdeling for byutvikling i forhold til skianlegg på Linderudkollen  - les saken her. Men nå ligger endelig en innstilling klar fra byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksens (H) avdeling, og klar for videre behandling i byutviklingskomitéen og bystyret.

Så langt avisen kjenner til er det ingen store politiske uenigheter på Rådhuset om skianlegg-forslaget. Til slutt skal også planene til endelig  “stadfestelse” i Miljøverndepartementet, ihht. Markaloven.

Planene

I hovedtrekk består planene av løyper som skal følge dagens traséer som blir utvidet i bredden, og får et utbedret underlag. Det blir “skiarena” på flaten ved Kapteinsputten, fra denne skal det gå en sløyfe sørover og rundt kollen, en sløyfe tur/retur Solemskogen og en sløyfe nordvestover som vender i bakkene ned mot Kringla.

For å binde sammen disse sløyfene er det lagt inne en bro over bilveien inn til Linderudkollen - tilsammen rundt 5 kilometer løyper, også med lyssetting der det ikke er det i dag, et kunstsnøproduksjonsanlegg ved Kapteinsputten og oppgradering av hoppbakken.

Hele byrådens innstilling kan leses her.

Byggestart i år?

– Det er flott at byrådet nå har oversendt saken, og gått inn for denne foreslåtte løsningen. Vi ser fram til den videre politiske behandlingen og oppfordrer til å gjennomføre denne så raskt som mulig. Da er det fortsatt et håp om at planen kan bli stadfestet av Miljøverndepartementet før sommeren, og at vi kan “stikke spaden i jorda” i 2012 og tilby skiglade barn og ungdommer et snøsikkert treningsalternativ neste sesong, sier langrennssjefen i Kjelsås IL, Eivind Selvig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere