RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter med feiring

Aksjon Vern Husebyskogen (AVH) feirer ikke før amerikanerne har fått en tilfredsstillende tomt.

Huseby:- Nå avventer vi avstemningen i bystyret. Uansett venter vi med å feire til det er funnet en egnet tomt til USAs ambassade. Den må ut av sentrum av Oslo. Likevel er dette en seier for lokaldemokratiet. Vi takker for at Oslos bystyre ser konsekvensen av å bygge ned et stort og viktig friområde hvor det i området rundt blir stadig tettere befolket. De grønne lungene skal være der i hundrevis av år fremover. Det er farlig for folkehelsen å bygge ned de grønne lungene. Det gir mindre fysiske aktiviteter, dårligere luftkvalitet og mindre trivsel. Dette er et ansvar som er lett å glemme, sier leder av AVH, Margrethe Geelmuyden.
Hun er glad, men samtidig sliten etter halvannet år med ambassadesaken.
- Politikerne sier at det er en vanskelig sak, men den er vanskelig fordi det er gjort et dårlig håndverk. Tomten skulle aldri vært solgt. Det har vært en tøff kamp, men vi i aksjonsgruppen har holdt ut fordi så mange har oppmuntret og støttet oss, sier Geelmuyden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere