*Nettavisen* Nyheter.

Venter mindre luktplager

 

Det er flere naboer til Klemetsrudanlegget som har meldt om luktepisoder den siste tiden.

KLEMETSRUD: Energigjenvinningsetaten sier på sin nettside at de er klar over situasjonen, og beklager plager naboer opplever.

Lukten skyldes flere forhold. Hovedgrunnen er at det arbeides med å bygge om avfallsbunkeren og hallen rundt denne. Når utbyggingen av anlegget er ferdig, vil det være betydelig bedre enn dagens anlegg i forhold til å hindre utslipp av lukt. Under byggingen er det derimot vanskelig å holde bygget helt tett, og det kan medføre luktutslipp.

"Vi arbeider kontinuerlig for å begrense utfordringene knyttet til byggingen, og håper å unngå å påføre naboene belastninger i utbyggingsperioden", kan vi lese.

I ferieperioden vi har vært inne i, har luktutfordringen blitt forsterket ved at det er lite avfall som kommer inn til anlegget fordi avfallsmengdene synker. Når det kommer lite nytt avfall inn, må vdet graves dypere i bunkeren, og gammelt avfall som har ligget der lenge, blir avdekket. Dette lukter naturlig nok mer enn nytt avfall.

Nå som fellesferien er slutt, vil avfallstilgangen normalisere seg, og etaten forventer at dette vil bedre situasjonen.

"Alle henvendelser vi får om lukt eller andre plager blir fulgt opp for å se om de skyldes forhold vi kan forbedre, så si gjerne ifra fremover dersom du opplever nye luktplager", heter det i meldingen fra Energigjenvinningsetaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.