RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter på biskopen

Det er 20 år siden Nordstrand og Ljan menigheter sist hadde en "ordentlig" bispevisitas. Nå kommer Ole Christian Kvarme på besøk.

Nordstrand: Riktignok var både Andreas Aarflot og Gunnar Stålset her på kortvisitas hver sin helg, men det er noe langt annet vi har foran oss den uken når nåværende Oslobiskop skal være vår gjest, sier sokneprest Sven Holmsen.

Bispevisitasen starter med kveldsgudstjeneste i Ljan kirke førstkommende søndag. I løpet av uken blir det blant annet konsert og barnehagegudstjeneste i Nordstrand kirke og besøk på Nordseter og Munkerud skole. Besøket avsluttes med felles visitasgudstjeneste i Nordstrand kirke søndag 15.oktober.

Vurdering

En visitas betyr at biskopen har en grundig gjennomgang av og med de to menighetene.

Før var visitas sett på som en kontroll og inspeksjon. I dag bærer den mer preg av oppmuntring og inspirasjon, forklarer Holmsen.

Vi gleder oss til å vise Kvarme alt det våre menigheter holder på med, og til at han skal tenke sammen med oss om deres fremtid. Det er flott at kirkens ledelse tar oss i øyesyn og gir oss synspunkter utenfra. I det daglige får vi høre fra folk flest at det skjer mye bra i menighetene våre. Nå skal Kvarme gi oss en grundig vurdering i tillegg, sier soknepresten.

Han gleder seg til å snakke med biskopen, og synes det er flott at mye tid skal brukes sammen med stab og menighetsråd både på Ljan og Nordstrand. Visitasen vil dessuten gi Holmsen og hans medarbeidere en mulighet til å få mer kontakt med bydelsadministrasjonen, noe han ser frem til.

Utfordring

Det skjer i det hele tatt så mye i det daglige. Vi trenger hjelp til å løfte hodet og få et overblikk over hvordan det skal gå fremover. Våre to menigheter er preget av en rik og god historie de siste tredve årene, men vi merker at tidene forandrer seg. Vi ønsker å få med oss den gode arven, og tilpasse den til andre forutsetninger. Det er en stor utfordring, og vi håper visitasen tydeliggjør for oss hvilke veivalg vi må ta, sier Sven Holmsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere