RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter på brygge: Brødrene Vemund og Terje Kvihaug fra Manglerud var på årets første padletur i slutten av april. De gleder seg til at arbeidet med bryggen ved Ormsundet starter. Foto. Aina Moberg
Venter på brygge: Brødrene Vemund og Terje Kvihaug fra Manglerud var på årets første padletur i slutten av april. De gleder seg til at arbeidet med bryggen ved Ormsundet starter. Foto. Aina Moberg

Venter på brygge

I løpet av juni skulle en egen brygge for padlere ha vært på plass vis a vis Ceresbryggen.

ORMSUND: – Vi står og tripper etter å begynne, men dessverre går ikke saken så fort framover i Plan- og bygningsetaten (PBE), forteller prosjektleder Lise Urset i Friluftsetaten.

Drøyer med svar

Årsaken er at bryggen går delvis inn på regulert veiareal.

– Det må derfor tinglyses en midlertidig rett til å benytte samferdsel på dette arealet. PBE og EBY (Eiendoms- og byfornyelsesetaten) har ikke vært helt enige om hvem som skal underskrive den. Vi venter fortsatt på endelig svar, sier Urset.

Den planlagte bryggen er en helt trinnfri lavbrygge mellom Ceresbryggen og Ormsundkaia. Urset forteller at den blir 20 centimeter høy og 3.6 x 6 meter stor. Et tilbud for alle som skal ta opp og sette ut sine kajakker og kanoer.

Også for rullestoler

– Det skal støpes et fundament på land, og en landgang på fire meter fører ut til selve bryggen. Med en rampe for rullestolbrukere, sier hun.

Det blir også muligheter for småbåter å bruke det nye brygeanlegget for av- og påstigning. Lagring av båter blir det derimot ikke muligheter til ved Ormsundet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere