RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venter på frukt og bær

Den private barnehagen Godlia barnehage i Solbergliveien er én av fem barnehager i Oslo som er med på prosjektet "Landbruk Lilleputt". Nå venter de spent på plommer og solbær.

Godlia: Sola titter fram etter dagesvis med regn, og barna i Godlia barnehage står i kø for å bli malt i ansiktet. Frukt- og bærbuskene som ble plantet i skråningen bak dem i fjor høst bryr de seg ikke så mye om.

Det hender at de er borte og ser på dem, men det blir nok mer spennende når det kommer epler og sånt på dem, mener pedagogisk leder, Sofie Van Wambeke.

Lite informasjon

I september i fjor gikk Hageselskapet, i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet, i gang med hageprosjektet "Landbruk Lilleputt". Leder i Godlia Hagelag, May Sandved, var behjelpelig med å få plantet et plommetre, et epletre, to solbærbusker og to stikkelsbærbusker i Godlia barnehage.

Utover det har barnehagen fått lite informasjon om hva "Landbruk Lilleputt" går ut på.

Vi var ikke klar over at dette er et prosjekt som vi er en del av, sier Van Wambeke. Etter at Nordstrads Blad informerte barnehagen og hagelaget om situasjonen fikk de imidlertid tilsendt informasjonsmatriell fra May Sandved og departementet.

Nå skal vi se nærmere på brosjyrene og gjøre litt mer ut av dette, sier Van Wambeke.

Vinteren ble dessverre litt for hard for epletreet som er brukket midt på. Men Sandved mener at treet vil klare seg fint.

Treene ble jo plantet sent på høsten i fjor, så det er jo først nå det er sesong for å stelle litt ekstra med dem, sier Van Wambeke, og lover at barna skal få være med og stelle i hagen framover.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere