Gå til sidens hovedinnhold

Venter på medieoppslagene

Bydelsadministrasjonen og BU-politikerne bøyer hodet og gjør det de må gjøre. Samtidig vet de at reaksjonene ikke vil utebli.

FURUSET: Som Lokalavisen Groruddalen skrev i forrige avis, må Bydel Alna spare 40-50 millioner kroner i 2010. Det betyr kutt i mange stillinger, drift og tilbud til brukere av tjenester.

Et enstemmig bydelsutvalg ga torsdag klarsignal til å starte den tunge prosessen. De hadde i bunn og grunn ikke noe valg.

Bydelsdirektør Erik Kjeldstadli innledet med å advare partier som eventuelt måtte være på tanker om å stemme mot.

Dette er en brutal åpning på det nye året, men det er nødvendig. På grunn av mindreforbruket har noen tenkt at bydelen bader i melk og honning. Men det er altså ikke riktig, sa han.

For bydelens mindreforbruk blir slukt i 2009, og verre blir det i 2010.

Dersom vi ikke starter nå, vil vi få millioner i merforbruk i 2009. Da starter ballet. Det blir tungt å hente seg inn igjen, sa bydelsdirektøren.

Kjeldstadli har allerede orientert tillitsvalgte og verneombud om det som må komme.

De syns det er bra med tydelighet, sa han.

Mer sykdom og smerte

Verre blir det med brukere som får omgjort sine vedtak, og dermed får mer sparsomme tilbud.

Vi stemmer for, men holder for nesa. Dette lukter vondt, og det smaker verre. Vi har allered nøkterne tjenester, og ikke en stilling til overs. Vi er kjempebekymra. Det kommer til å bli vanskeligere å få tjenester, og det blir en dårligere bydel å leve i. Det blir mer sykdom, og mer smerte. Finanskrisa med økende ledighet tilsier at vi trenger mer, ikke mindre. Og det ville vært billigere å forebygge. Dette er dramatisk! Det borgerlige bystyret herjer med oss! sa Rolf-Erik Johansen (SV).

BU-opprør mot bystyret

Nestleder i BU Børge Ingvaldsen (H) påpekte at man måtte holde seg innenfor rammene, mens BU-leder Knut Røli (Ap) tok til orde for en gjentakelse av BU-opprøret i 2007.

Vi kommer til å få medieoppslag fra brukerne. Nå må vi utøve nødvendig press på bystyret. Hvor lenge skal Oslos befolkning godta at det er slik smalhans ute i bydelene? sa han.

Bjørn Åge Hansen (V) lovet at han vil gå til Venstres bystyregruppe for å fjerne årlige effektiviseringskrav.

Er det ikke mulig å få til en tverrpolitisk debatt om kriteriesystemet? Det er lov å være naiv optimist, sa Liv Haugen (SV).

Vi prøver igjen på et tverrpolitisk initiativ, og har bedt om et møte med finanskomiteen, sa Røli (Ap).

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot