*Nettavisen* Nyheter.

Venter på varme for at det skal bli lys

Lys langs Akerselva – fra Nydalen til Frysja er på gang. Men først må tælen tine og plan- og bygningsetaten må gi endelig byggetillatelse.

AKERSELVA: Tidligere har Nordre Aker Budstikke skrevet om kampen og planene for lys langs Akerselva – fra Nydalen til Frysja/Brekkedammen.

LES OM DET HER: Hilde gikk på trynet: - Glad jeg ikke brakk nakken


I budsjettforliket i 2009 ble pengene sikret. Nå opplyser Friluftsetaten, som tidligere har vært kritiske til forslaget, at planene snart kan realiseres.

LES OGSÅ: Lys i tunnelen?


– Saken ble sendt til Plan- og bygningsetaten i fjor høst. Det er flere parter som er involvert og som har kommentert saken, blant annet Jernbaneverket, Vann- og avløpsetaten, private grunneiere og naboer, og Friluftsetaten har foreløpig ikke fått byggetillatelse fra Plan- og bygningsetaten, skriver Friluftsetaten i en pressemelding.

I 2010 kom imidlertid fire Engebråten-elever om en svært energieffektiv måte å lage lys langs aAKerselva på. Les om forslaget her.


I tillegg opplyser Friluftsetaten at arbeidet uansett ikke kan starte før tælen i bakken er forsvunnet, men at de regner med oppstart i slutten av april, eller i begynnelsen av mai.

Strekningen er 1.5 km, og vil få 62 lyspunkter.


LES OGSÅ: Massedød i Akerselva

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag