*Nettavisen* Nyheter.

Ventet én uke med å varsle politiet om innbrudd

VARSLE FØRST: Politiet ber publikum varsle dem umiddelbart hvis de er utsatt for innbrudd slik at politiet kan vurdere eventuell sporsikring. Foto: Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen

To ganger den siste tiden har det gått en uke fra innbruddet til boligeieren anmelder det til politiet.

Klikk på bildet for å forstørre.

STASJONSSJEF: Janne Stømner ved Manglerud politistasjon. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

MANGLERUD: Oslopolitiets serviceerklæring stadfester at politiet skal rykke ut innen 24 timer til boliger hvor det har vært innbrudd. Dette målet klarer politiet som regel å nå.

Men Manglerudpolitiet har den siste tiden hatt to saker hvor de ikke har fått undersøkt åstedet i tide, og det kan ikke sies å være politiets feil. Innbruddene ble nemlig anmeldt henholdsvis seks og åtte dager etter at de ble oppdaget.

– I begge tilfellene var det stjålet en del ting. I det ene tilfellet hadde vedkommende ryddet og fikset alt så der har vi ikke vært. I det andre tilfelle tok vi kontakt og kjørte til adressen, men også her var det ryddet, forteller stasjonssjef Janne Stømner ved Manglerud politistasjon.

LES OGSÅ: Slik sikrer du hjemmet ditt mot innbrudd

– La oss vurdere

Om folk har for dårlig tid, liten tro på at politiet kommer eller bare trenger anmeldelsen for å ordne opp med forsikringsselskapet vites ikke, men oppfordringen fra politiet er klar:

– Ring politiet med en gang slik at vi får vurdere stedet og om det skal gjennomføres en åstedsundersøkelse. Det gir oss også mulighet til å spore eventuelt tyvegods vi kommer over, sier Janne Stømner.

LES OGSÅ: Fikk tyvegodset tilbake

Sikre spor

Stømner sier politiet ikke alltid kan komme med en gang, men at de etterstreber å komme så raskt det er mulig for å se om det er spor som kan sikres på åstedet.

Fra toppårene 2008-2009 er antallet innbrudd i Oslo betydelig redusert, blant annet på grunn av innsatsgruppen mot innbrudd på Majorstuen politistasjon.

– Vi har god kontroll på boliginnbrudd i Oslo nå, sier Stømner.

LES OGSÅ:

Se pin-kodetyvenes utspekulerte metode

Tatt for innbrudd 73 ganger på ti måneder

Rumenere fengselt for innbruddsraid i Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.