RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ventet på staten i 17 år


Inger Frettem kan takke BU-leder Lars Asbjørn Hanssen for at boligen som skal rives endelig blir innløst. Arkivfoto
Inger Frettem kan takke BU-leder Lars Asbjørn Hanssen for at boligen som skal rives endelig blir innløst. Arkivfoto
Vi skrev om Inger Frettem som i 17 år har levd i uvisse om hva som ville skje med boligen hennes. Boligen skal rives i forbindelse med ny gang- og sykkelvei.

VINDEREN: – Det er deprimerende og fortvilende å bo i et bygg som du vet vil bli tatt fra deg, men du får aldri vite når, sa Inger Frettem til dittOslo i september etter å ha ventet i 17 år på en avgjørelse.

Hun bor i Holmenveien, inntil Ringveien, hvor ny gang- og sykkelvei er planlagt. Den skal gå fra Vinderen til til Rikshospitalet og Universitetet.

Les også: Frettem ventet på riving siden 1995

God dialog

Lars Asbjørn Hanssen (H), fungerende leder av bydelutvalget i Bydel Vestre Aker, tok tak i saken da han fikk kjennskap til Frettems problemer.

– Jeg tok kontakt med Statens vegvesen og fikk en god dialog med leder for utbygging, Anders Aarem. De var innstilt på å være pragmatiske og finne en løsning, sier Hanssen.

Problemet i Frettems situasjon var ifølge Høyre-politikeren at hun ikke ville akseptere en tidliginnløsning, da det kunne medføre et økonomisk tap for henne.

– Hun bor i delt bolig og en tidliginnløsing ville blant annet ikke innebære erstatning for hennes del av tomten. Nå har vi likevel kommet frem til en løsning, sier Hanssen.

I 2013

Anders Aarem i Statens Vegvesen fortalte Lars Asbjørn Hanssen at det i statsbudsjettet var satt av 29 millioner til gang- og sykkelvei. Han mente at Statens vegvesen gjennom dette kan innløse Frettems bolig, inkludert hennes del av tomten.

– Det betyr at innløsingen kan skje allerede i begynnelsen av 2013. Dermed går det mot en løsning. Nå forventer jeg at det raskt kommer en takst på plass. Takk også til Akersposten og dittOslo som satte lys på saken, sier Hanssen.

Utrolig takknemlig

Inger Frettem kan endelig forholde seg til en løsning, og hun er utrolig takknemlig for arbeidet Lars Asbjørn Hanssen har gjort.

– Han har grepet tak i min sak og brutt gjennom barrierer som jeg selv aldri har klart. At lederen av bydelsutvalget har brukt av sin tid for å hjelpe en enkelt beboer i bydelen synes jeg er fantastisk. Tusen takk for hjelpen. Dette er flott, sier Frettem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere