*Nettavisen* Nyheter.

Ventetiden er over

NYTT LANDEMERKE: Torsdag 16. juni får sogneprest Dag Auli og Bøler menighet endelig nøklene til nye Bøler kirke. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Sogneprest Dag Auli vil at nye Bøler kirke skal være et naturlig treffsted for lokalmiljøet, og gleder seg til å fylle den med tro, debatt og kultur.

Klikk på bildet for å forstørre.

HØYT UNDER TAKET: Inne i selve kirkerommet er det et spesiallaget tak som skal sørge for god akustikk, og vinduene har lameller som tar hensyn til akustikk såvel som lys. Sogneprest dag Auli gleder seg til å ta den nye kirken i bruk. Alle foto: Nina Schyberg olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

MYE GLASS: Vindusflater sørger for nærkontakt med naturen. Her ser Auli ned på utearealene til barnehagen.

Klikk på bildet for å forstørre.

HELLIGSTEDET: Mellom kapellet og storstua er det et lite fjell man kan sitte og tenke på. Tegl, kobber og tre danner en flott ramme.

Klikk på bildet for å forstørre.

LUFTIG: Om ikke lenge skal Auli stå i dette utbygget og holde gudstjenester.

Klikk på bildet for å forstørre.

23 METER: Klokketårnet er også et utsiktstårn.

Klikk på bildet for å forstørre.

FRA OVEN: Utsikten over kirken og nærmiljøet er fantastisk.

BØLER: Torsdag 16. juni skal nybygget i General Ruges vei være ferdig. Etter tre år i samfunnshuset, og 51 år etter at den midlertidige kirken ble satt opp på dugnad, får Bøler menighet endelig nøklene til den nye kirken sin.

Del på Facebook

KLIKK HER, OG SE ALLE BILDENE AV NYE BØLER KIRKE!

Vigsling 28. august

Frem mot vigslingen skal inventar og utsmykninger på plass, og uteområdene skal istandsettes. Sogneprest Dag Auli vil likevel flytte gudstjenestene til kirken så fort som mulig.

– Vi flytter over og tar i bruk kirkeanlegget med én gang vi får driftstillatelse. Om ikke kirkerommet er klart til bruk kan vi ha gudstjenester i storstua, og så håper vi det meste kommer på plass i løpet av sommeren. Det blir deilig!

LES OGSÅ: Grunnstenen lagt i nye Bøler kirke

Nye Bøler kirke består av tre bygg; kirkerommet, storstua og et kapell. Byggene er knyttet sammen med sidefløyer, samt det som skal bli et trivelig kirketun og et utendørs helligsted for stillhet og ettertanke.

I tillegg til kirkelige rom og kontorer, blir det som tidligere også menighetsbarnehage og ungdomslokaler.

– Ut mot veien er kirken som en massiv vegg som skjermer mot biler og støy, men på innsiden åpner den seg mot terrenget og naturen, forklarer sognepresten. Han viser velvillig frem sitt nye arbeidssted.

– Dette blir et av de største kirkeanleggene i landet, og jeg synes det er et nydelig bygg! Jeg er så fascinert over alle over de vakre overgangene mellom materialene som er brukt. Se hvordan treverk, kobber, tegl og glass glir over i hverandre, og så har vi gress på taket, sier han begeistret.

– Dette kirkeanlegget skal stå i generasjoner, og med disse materialene blir det minimalt med vedlikehold!

23 meter høyt utsiktstårn

I tillegg til et lystårn, har Bøler kirke et klokketårn på 23 meter. Det fungerer også som utsiktstårn, og Nordstrands Blad blir med sognepresten de 120 trinnene opp mot himmelen.

LES SAKEN: Vi var med sognepresten til himmels

På veien passerer vi de tre kirkeklokkene. To nye, samt den gamle kirkeklokken fra 1898, som opprinnelig hang i Vaterland kirke.

Vel oppe er utsikten fantastisk! Her kan Auli trygt se utover hele Bøler, Østensjøvannet og resten av bydelen, men også “hvermansen” skal få mulighet til å nyte utsikten.

Kirken er i seg selv et skue fra oven, her kan man tydelig se hvordan den lille 3D-modellen til Bjørndal/Hansen Arkitekter er blitt til virkelighet.

Kulturkirke

Etter vigslingen byr Bøler kirke på et rikholdig program. I åpningsuken er det blant annet utstilling med den anerkjente bølerfotografen Morten Krogvold, det blir konserter med lokale kor, hyggetreff og barneteater. Og selvfølgelig mulighet til å bare se seg om og bli kjent med det nye landemerket.

LES OGSÅ: Bøler kirke vil ikke ha nynorsk-kunst

Også resten av året vil kirken fylles med ulike aktiviteter. Bølerforfatter Tove Nilsen og skuespiller Svein Tindberg kommer på besøk, det gjør også skuespiller Lise Fjeldstad og pianist Håvard Gimse. Det blir jazzkonsert, korpskonserter, julekonserter og julemesse.

– Det beste med den nye kirken er at vi får et bygg som gir oss helt andre muligheter enn før, ikke bare kirkelige. Dette er et bygg for hele Bøler, og det vil bli tatt i bruk til masse forskjellige arrangementer, lover sognepresten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.