RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ventil-trøbbel på Bogstad


En defekt ventil på Bogstad skapte trøbbel og høyt vanntrykk i rørene.
En defekt ventil på Bogstad skapte trøbbel og høyt vanntrykk i rørene.
En ventil på Bogstad skapte trøbbel i vannforsyningen for flere abbonnenter i går Bogstad- og Røa-området. Vanntrykket ble rett og slett for høyt. Er du på ferie og leser dette, bør noen ta en titt i huset ditt.

BOGSTAD: En såkalt reduksjonsventil som senker vanntrykket i rørene videre til abbonentene hang seg opp i går kveld. Dermed ble vanntrykket uvanlig høyt. Normalt sett skal ikke dette være noe problem. De fleste husstander skal være utstyrt med en egen reduksjonsventil ved hovedstoppekranen. Men ikke alle har denne installert. Dermed var det flere som fikk lekkasjer og vannskader.

– Vanntrykket inn til huset skal være på mellom fire og fem bar. Når reduksjonsventilen sluttet å fungere ble trykket langt høyere. Og for husstandene som ikke har denne ventilen, kan det lekkasjer og oversvømmelse. Mange eldre hus mangler denne ventilen. Vi har vært ute på et par hus hvor det gikk galt. Du kan fort få kjelleren full av vann når dette skjer, sier Nikolai Christensen hos rørlegger Knut Larsen AS på Røa.

Siden mange er på ferie, kan det være flere vann i flere hus som firmaet ikke har fått melding om.

Sjekk

– Det kan være lurt å få sjekket dette. Og folk bør være føre var og sjekke at ventilen fungerer. Har du ikke denne ventilen, bør du får montert en, sier Christensen.

– Skjer av og til

For Vann- og avløpsetaten (VAV) bød det ikke på store problemer å få reparert ventilen på Bogstad.

– Vi har mange slike ventiler over hele byen. Jevnlig utføres det service på ventilene. Men av og til henger de seg opp, som i dette tilfellet. Og da ble vanntrykket ganske høyt. Det kan blant annet skyldes mye humus i vannet. Men dette var ikke noen dramatisk hendelse, sier Ole Erik Kristoffersen i VAV.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere