RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ventingen kan være over

I fire år har Årvoll Idrettslag hatt garderoben som eneste samlingspunkt og møtested. Nå står klubbhus høyt på prioriteringslista til Oslo Idrettskrets.

Årvoll: For fire år siden besluttet brannvesenet besluttet at klubbhuset til Årvoll Idrettslag måtte stenges på grunn av mangel på rømningsveier. Dermed hadde leder i idrettslaget, Bjørn Oppberget, ingen annen mulighet enn å erklære klubbhuset for stengt.
- Ja, jeg kan jo ikke ta sjansen på at noe skal skje hvis det skulle være folk inne i lokalet. Jeg skjønner godt brannvesenet sin beslutning, men det er trist at vi ennå ikke har fått ordnet lokalene, sukker Oppberget.

Mangler møtested

Oslo Idrettskrets krever nå at Oslo kommune setter klubbhus til Årvoll Idrettskrets på sin prioriteringsliste. Kretsen ber om tre milloner kroner til dette.
Idrettslaget har i dag i underkant av 700 medlemmer. 350 av disse er under 25 år. I fjor fikk idrettslaget kunstgressbane som brukes aktivt. Problemet er bare at brukerne av banen ikke har noe sted å møtes etter treningen er ferdig.
- Vi mangler et samlingssted, en møteplass - både for yngre og eldre. Det er utrolig mange mennesker her nede, forteller Oppberget.
I fjor bevilget Oslo Idrettskrets 60.000 kroner til klubbhuset. Men det holdt bare til tegninger. Selve oppussingen av underetasjen til gymsalen på Årvoll skole vil koste 3,3 millioner kroner.
Klubblokalene som i dag kun brukes til lagring ble bygget for ti år siden. I den ni år lange perioden Oppberget har vært leder har det ikke blitt foretatt noe renovering eller oppussing.
- Det som er blitt gjort, har vi sørget for selv. Vi har malt litt, men hele underetasjen hadde nok trengt en totalrenovering, fortsetter lederen og viser undertegnede garderobene de har å tilby når tredjedivisjonslaget til klubben får besøk av andre fotballag.

Utrolig tungt

- Det er ikke gøy å tilby gjestene den garderoben vi har i dag. Hva skal vi si? Ta med badesko og våtdrakt? Det er utrolig tungt. Dette er en materie, konstaterer lederen som nå er glad for at noe kan se ut til å skje.
- Ja, det er veldig positivt at Oslo Idrettskrets krever at kommunen gir oss penger. Det er det ingen tvil om. Vi har mange ildsjeler som er villige til å passe på lokalene hvis de blir pusset opp. Vi ønsker bare at unge og eldre skal få en tilhørighet, et sted å samles og rett og slett en plass å være.
Til den dagen noe blir gjort kan det gamle klubbhuset fortsatt brukes til lagring og kaffekoking.
I 2007 feirer idrettslaget 75 års jubileum. Det er vel ingen tvil om hva som hadde varmet lederen og medlemmene i idrettslaget mest akkurat det året.

Det er ikke gøy å tilby gjestene den garderoben vi har i dag. Hva skal vi si? Ta med badesko og våtdrakt?
Bjørn Oppberget

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere