*Nettavisen* Nyheter.

Vera (69) er Tåsensenterets store heltinne

Ellen Vera Tranberg t.v. sammen med Steivor Berntsen. foto: ELISABETH C. WANG

I en mannsalder har Ellen Vera Tranberg (69) tatt turen fra leiligheten på Rektorhaugen til Tåsen Nærsenter for å hjelpe til. Men fast jobb, nei det ønsker hun ikke.

TÅSEN: Her, i disse lokalene, kan du tro det har vært mye forskjellig opp gjennom årene. Jeg husker både en flott sportsforretning og Tåsen tekstil, sier Tranberg mens hun i kjent stil rusler rundt i forretningen "Nille".

Må vite at alt er bra

Bak disken står senterleder Steivor Berntsen. Hun er svært takknemlig for hjelpen samtlige butikker på senteret får fra den spreke pensjonisten. Og hun understreker raskt at hvis de ikke ser Vera en dag, ja da blir de rett og slett litt bekymret.

Vi setter pris på at hun forteller når hun skal til legen, frisøren eller andre ærend, slik at vi vet at alt er bra med henne. Det er viktig for oss, sier Berntsen.

Ja, jeg skal faktisk til frisøren på tirsdag, så da kommer jeg litt senere. Så nå vet du det, humrer hun.

Kjentmannsprøven

Det finnes svært få ting Vera, som hun kalles på senteret, ikke vet om nettopp Tåsen Nærsenter. Så da brannvesenet var innom for å sjekke sikringer, og i den anledning lurte på hvilke butikker som hadde ligget i lokalene før, ja da var Vera raskt på pletten.

Hun hjelper til med det meste og passer på at alt fungerer. I tillegg både henter hun og leverer post. Og når en av de ansatte er alene på jobb og gjerne skulle ha vært en tur på toalettet, da er Vera aldri langt unna, sier Berntsen.

Begge er enige om at de har hatt det mye moro opp gjennom årene. Særlig når ulike kjendiser entrer senterinngangen.

Ja, du skulle sett henne da Scott fra Hotel Cæsar var innom her. Da ble det mye lange blikk og humring her, smiler Vera.

Og sånn var det da vi fikk besøk av en annen "hotell-skuespiller" også, nemlig Åge Nygård. Det var stas, det, sier hun.

En real feiring

Om kort tid fyller Ellen Vera Tranberg 70 år. En anledning til å feire, som ingen på senteret har tenkt til å la gå fra seg.

Da skal vi feire henne skikkelig, for det har denne flotte dama virkelig fortjent, smiler Berntsen og legger armen rundt jubilanten.

Å, så hyggelig. Så søte dere er, alle sammen! Det må jeg si jeg virkelig ser frem til, sier Vera og tørker noen gledestårer under brilleglassene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.