*Nettavisen* Nyheter.

Verdens akustikkeksperter i Oslo

 

200 av verdens fremste akustikere kommer til Oslo denne helga for å teste påstanden om at Operaen i Bjørvika er et akustisk vidunder.

Foredragsholdere og deltakere fra Asia, Europa og Amerika kommer til Operaen og Hotell Opera for å delta i Auditorium Acoustics 2008.

Konferansen er et ledd i serien Auditorium Acoustics, som opp igjennom årene har vært lagt til steder med nye interessante konserthus eller operabygg.

For to år siden ble en tilsvarende konferanse holdt i tilknytning til Københavns nye operahus. Det er første gang Norge får en slik oppmerksomhet for et akustisk prosjekt.

Ledende aktører

Bak arrangementet står det London-baserte The Institute of Acoustics, en ledende aktør innen internasjonal romakustisk fagutvikling.

Bransjeorganisasjonen Norsk Akustisk Selskap er medarrangør. Hovedforedragsholdere vil være Rob Harris fra Arup Acoustics, som har vært akustisk rådgiver for en rekke nyere operaprosjekter, deriblant Oslo og København, samt Lars Strand fra Brekke & Strand Akustikk i Oslo, som har vært den prosjektansvarlige for all akustikk knyttet til Bjørvika-operaen.

Skal se stykke

Konferansen er en god eksponeringsmulighet for det norske akustiske fagmiljøet, som hevder seg sterkt internasjonalt på områder som akustisk modellering, støybekjempelse, måleteknikker og rom-akustikk.

I tillegg til Operaen, vil flere andre norske prosjekter bli presentert, slik som det nye konserthuset i Kristiansand og Stavangers fremtidige konserthus.

Lørdag kveld skal akustikerne oppleve Don Carlo på Hovedscenen for å lytte til teori i praksis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag