Verdens beste nyheter

Byrådet ville kutte støtten til Friluftssenteret i Gamle Oslo (FRIGO) med 1,5 millioner kroner. Tirsdag ble de reddet i siste sekund.

GAMLE OSLO: Venstre har i bystyrets budsjettforhandlinger fått gjennomslag for å videreføre skolesamarbeidet i 2007.

Verdens beste nyheter

Teamleder for FRIGO, Ellen Vik, er særdeles fornøyd med opplysningene Østkantavisa kan servere henne på telefon.
Hvis dette stemmer er det verdens beste nyheter. Det er alt jeg kan si så lenge jeg ikke kjenner vedtaket bedre enn at jeg har hørt det fra dere, er hennes korte men lykkelige kommentar, før hun henviser videre til Geir Orrestad Eriksen, enhetsleder for barne- og ungdomstiltak i Bydel Gamle Oslo. Han lar seg også overraske av opplysningene.
Med forbehold om at disse opplysningene er riktige blir min umiddelbare kommentar at dette rett og slett er fantastisk. Vi trodde jo lenge at alt håp var ute for FRIGO. Dette gagner mange unge mennesker, ikke bare i Gamle Oslo, men over hele byen, mener Orrestad Eriksen.

Viktig

Dette er et meget viktig tilbud for barn og ungdom på østkanten, mener Ronny Fagereng, Venstres bystyregruppe og BU-representant i bydel Gamle Oslo. Skolesamarbeidet betyr at FRIGO støtter skolene med for eksempel utstyr som elevene mangler samt med høgskoleutdannede turledere innenfor idrett og friluftsliv. FRIGO tilbyr friluftsaktiviteter til forskjellige årstider for skoleklassene. Om vinteren kan klassene dra på skiturer, skileik, aking, skøyter og isfiske. Om våren kan de dra på kanopadling, sykkelturer, grotteturer, skogsturer og klatring. Med naturen som arena er tanken at barn og ungdom skal lære sosiale ferdigheter og motorisk mestring.
Dette er viktig for selvfølelsen. En sunn sjel trives i et sunt legeme. Dessuten lærer de å ta vare på naturen og ferdes i den på en god måte, sier Fagereng til Østkantavisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.