*Nettavisen* Nyheter.

Verdens beste skolebygg

Ammerud skole ble offisielt åpnet med salsarytmer og selvkomponert sang torsdag forrige uke. Elevene tok imot besøkende med flagg fra de 54 nasjonene skolen representerer.

Ammerud: Tross småregn og tåke var det ingen tvil om at det var en gledens dag da Ammerud skole ble offisielt åpnet. 650 elever, lærere og gjester var på plass da en tydelig stolt rektor ved skolen Åse Vigdis Degerud holdt sin tale.
- I dag skal vi åpne verdens beste skolebygg. 20.oktober kommer alltid til å stå som en merkedag i Ammeruds skolehistorie, strålte rektoren i sin tale.
Og det er ikke bare rektor som er fornøyd med skolen som ble tatt i bruk i høst. Da Degerud kunne fortelle de fremmøtte at det nå blir lyskastere og et ordentlig lyshav i idrettshallen, var det et samstemt ja som runget i skolegården da rektor spurte om det hørtes bra ut.
Byrådssekretær Torun Smedal fikk æren av å klippe over snoren med god hjelp av Ammerud-elever.
Så var det tid for fengende rytmer med dans og sang i regnværet.

Gamleskolen

Det var flere kjente ansikt blant de oppmøtte. Kari Pahle (SV), leder i bystyrets kultur- og utdanningskomité, var også på plass, og Pahle har et helt spesielt forhold til skolen.
Mine to barn gikk på gamle Ammerud skole, forteller Pahle, men hun er ikke trist over å se gamlebygget nesten nedrevet.
Jeg synes det er flott at vi bestemte oss for å rive skolen og ikke prøve å rehabilitere gamlebygget. Det er selvfølgelig litt trist at man må rive gamleskolen, men det er nok mange skoler som bærer preg av dårlig bygging fra 50- og 60-tallet, sier Pahle.
Og hun gleder seg til den neste storåpningen i Groruddalen.
Rommen skole blir det neste store prosjektet her, og det er en skole jeg personlig har virkelig kjempet hardt for, sier Pahle.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.