Gå til sidens hovedinnhold

Verdens dårligste unnskyldning

Dørene til T-banestasjonen på Vestli skulle ha vært byttet ut før jul. Slik ble det lovet. Det har ennå ikke skjedd.

Vestli: Lokalavisen Groruddalen skrev tidligere om dørene til T-banestasjon på Vestli som skaper problemer for rullestolbrukere. Den gang ble det lovet nye dører før jul. Julen er bak oss. Også juliansk jul er passert, samt et par andre helligdager. Dørene på Vestli T-banestasjon er fortsatt ikke byttet ut.
Da jeg tok kontakt med T-banedriften for å høre hvorfor dørene ikke er byttet ut, fikk jeg et meget uventet svar. Forklaringen var at i tilfelle brann vil automatiske dører stå åpne. Folk som befinner seg på sidene kan bli klemt flate. Det må være det dummeste jeg har hørt i mitt liv. Å si noe slikt må være verdensrekord i dumme argumenter, raser rullestolbruker Venke Ilmo.

Sikkerhetsvurdering

Da Ilmo tok kontakt med T-banedriften, fikk hun forklart at saken ligger til sikkerhetsvurdering. Dette bekrefter informasjonssjef Bjørn Rydmark.
Her er det snakk om en skikkelig sikkerhetsvurdering som er pålagt alle offentlige bygg. Vi må ha en analyse av brann- og fluktveier før vi kan begynne med det planlagte arbeidet, sier Rydmark.
Ilmo mener at forsinkelsen med bytte av dørene er en sikkerhetsrisiko i seg selv.
Det er ingenting som er farligere for rullestolbrukere enn dører du ikke får opp. Jeg tror at hele saken koker ned til en sikkerhetsansvarlig som forhaller hele prosessen og forteller dumheter, sier Ilmo.

Alvorlig sak

Rydmark er slett ikke enig i Ilmos kritikk. Han sier T-banedriften tar sikkerhet meget alvorlig.
Vi har 70 millioner passasjerer og så å si ingen ulykker. Det vil si at vi gjør et forbilledlig sikkerhetsarbeid. Dette arbeidet er basert på at vi ser på alle tenkelige og utenkelige detaljer før vi er trygge på at en løsning fungerer.
Blant annet må det kartlegges hvordan luftstrømmen er for å få vite hvordan røyk kan bevege seg i tilfelle brann. I tillegg må det vurderes sikkerhet i tilfelle panikkevakuering.
Ingen detaljer kan bagatelliseres. Vi må se på de verst tenkelige scenarioer for å være forberedt på alt, sier Rydmark.
Ilmo forstår disse argumentene, men sier at det ikke holder.
Slik det er i dag er det i hvert fall ingen rullestolbrukere som kan komme seg ut av stasjonen hvis det begynner å brenne.
Saken har vært til behandling i T-banedriften siden i fjor høst. Nå kan det virke som om det går mot en løsning.
Saken må gjennom alle instanser i T-banedriften og godkjennes. Jeg regner med at saken er ferdigbehandlet i løpet av januar, sier Rydmark.

Reklame

Husker du disse to idiotene?