*Nettavisen* Nyheter.

Verdens lengste?

Museumsdirektør ved Skimuseet, Karin Berg, mottar den 14 meter og 21 centimeter lange skien av Vestfold Lauv, her ved Trond Schmidt (t.v.), Vidar Flåteteigen og Kåre Eriksen. Foto: Fredrik Eckhoff

Norges lengste ski i heltre ankom fredag Holmenkollen og Skimuseet. Museumsdirektør Karin Berg har ikke hørt om en lengre ski i verden, og hun kan mye om ski...

HOLMENKOLLEN: Det var i forbindelse med NM på ski i Stokke i Vestfold i januar de fikk ideen, noen av de ansatte i Vestfold Lauv: Hvorfor ikke lage et par med Norges lengste ski?!

Mulig å gå på

– Tre lørdager på rad brukte vi på å lage skiene, de er av heltre ask, sier Trond Schmidt til Ullern Avis Akersposten. Han viser oss også hvordan en naturlig bøy på stammen ble utnyttet til å få en fin bøy på tuppen av skiene.

Én av skiene fikk en lang rekke autografer under mesterskapet, og den henger et sted i Stokke, mens den andre ble altså tilbudt Skiforeningen og Skimuseeet. Skien måler hele 14,21 meter og har 12 bindinger. Skiene ble prøvd under NM, og rapportene sier at det var fullt mulig for de 12 å gå på dem, ja de skal til og med ha fått dem til å gli i nedoverbakke – uten at noen gikk overende.

I servicebygget

– Vi kunne jo ikke si nei til å en så fin gave, den er helt fantastisk, sier museumsdirektør Berg. Når vi har avbildet gjengen med den store skien, begynner arbeidet med å få den manøvrert inn gjennom et vindu i servicebygget, der smørebodene er.

– Denne skien vil være en inspirasjon for både smøreteam og løpere, sier Berg, som innrømmer at det ikke er plass til en slik kuriositet hvor som helst.

– Nå har dere Norges, kanskje verdens, lengste ski her hos dere. Har dere også verdens korteste?

– Vel, vi har jo stubbski fra Gudbrandsdalen fra tidlig på 1800-tallet. De er bare 40 centimeter lange, smiler Karin Berg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag