Verdens mest sexy arkeolog i storform

Den vakre og sensuelle arkeologen er tilbake i godboka mi, og fremtiden for denne noe aldrende spillheltinnen virker å være i de beste hender.

Den vakre og sensuelle arkeologen er tilbake i godboka mi, og fremtiden for denne noe aldrende spillheltinnen virker å være i de beste hender.

Hvem sier at arkeologi er støvete?

SPILLVERKET.NO: Lara Croft var det nærmeste man kom ordentlig likestilling i spillmediet på nittitallet.

På denne tiden var det vanlig ikke bare å ha en hovedperson av det mannlige kjønn, vedkommende måtte også ha bugnende muskler, få stemme av en stemmeskuespiller med minst like dyp stemme som James Earl Jones og ha et utvalg teite replikker parat.

En sterk røst i ropet om spillfeminisme

Lara Croft har med andre ord slått mer enn et slag for kvinnelige spillhelter oppgjennom årene med sine Tomb Raider-spill.

Det har likevel blitt anført at serien har mistet litt av sjelen underveis, og oppskriften har etterhvert blitt gjenbrukt litt for mange ganger for undertegnedes smak.

Det er kanskje derfor at det nyeste spillet med Lara Croft i hovedrollen er radikalt annerledes enn hennes tidligere eventyr.

Dette gjenspeiles også i navnet: Lara Croft and the Guardian of Light er et helt eget beist, og nesten umulig å sette i bås.

Laras fordeler

Guardian of Light er et 3D-spill, men det spilles utelukkende fra et såkalt isometrisk fugleperspektiv.

Tanken på å iaktta fru Crofts betraktelige fordeler ovenfra vil nok være nok til å lokke inn enhver naken-modder, men visuelt sett minner spillet om en svært ut-zoomet utgave av grottekrypere som Diablo 3, eller kanskje Dungeon Siege og muligens Baldurs Gate.

Intenst og intuitivt

Å spille Lara Croft and the Guardian of Light er også en overraskende fornøyelig affære. Selv om spillet kan minne om gårsdagens rollespill er det liten tvil så kjapt man overtar kontrollen at det er et actionspill det er snakk om.

Som enten Lara Croft eller den eldgamle krigeren Totec feller man tusenvis av monstre og demoner.

Det høres kanskje simpelt ut, men kontrollene er såpass presise og spillmekanikkene så gjennomført at det helvetet duoen går gjennom sammen aldri slutter å underholde.

Minemoro

Man låser opp haugevis av morsomme og varierte våpen underveis i spillet, og i tillegg har begge to utømmelige lagre med miner på kroppen.

Det er utrolig tilfredstillende å lokke fire-fem fiender inn i treffområdet til minene og trykke inn avtrekkeren.

Det er svært intenst, men fremfor alt intutitivt, Lara har etter min mening aldri vært så gøyal å kverke monstre med.

Nesten perfekt flyt

Lara Croft and the Guardian of Light er et spill med nesten perfekt flyt. Sammen med en kompis løser du kanskje et par to-tre tenkeoppgaver, akkurat nok til å sette de små grå i sving.

Men før du rekker å føle at du overarbeider hjernen, kastes du inn i enda en velregissert og spennende actionsekvens. Spillet slutter aldri å være gøy, rett og slett.

Umulig å styre unna

Er du ute etter et nedlastbart spill som ikke inngår noen kompromiss, verken på kvalitet eller mengde innhold, er Laras nyeste og friskeste eventyr umulig å styre unna.

Den vakre og sensuelle arkelogen er tilbake i godboka mi i alle fall, og fremtiden for denne noe aldrende spillheltinnen virker å være i bedre hender enn noensinne.

La oss bare håpe dette ikke bare var en engangs-forteelse for Lara.

Les hele anmeldelsen av Lara Croft and the Guardian of Light på Spillverket.no

Les også disse sakene:

Storslipp av godbiter i september

Anmeldelse: Mafia 2 - Flott sandkasse uten leketøy

Anmeldelse: Kane & Lynch 2: Dog Days - Galskapen fortsetter

Pupper og værmenn i høydefinisjon

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag