RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det grønne hjørnet er en liten intim plass ved Urtegata. Fredrik Hossmann gleder seg til festivalstart torsdag 4.desember.
Det grønne hjørnet er en liten intim plass ved Urtegata. Fredrik Hossmann gleder seg til festivalstart torsdag 4.desember.

Verdens minste frivillighetsfestival

Torsdag 4.desember arrangeres en helt ny festival i Urtegata. Da er det kanskje klart for en av verdens mest intime festival midt i Gamle Oslo. Vi ønsker å vise oss frem for nabolaget, sier Fredrik Hossmann.

Han er festivalsjef for den nystifta festivalen.

- Opprinnelig skulle den hete Verdens minste festival, men vi følte at budskapet ikke da ville komme helt frem. Derfor har vi valgt å kalle den Frivillighetsfestivalen, opplyser festivalsjefen ovenfor Østkantavisa.

- Men dette er verdens minste festival. Kommer det 30 personer så er det relativt fullt her, fortsetter han.

Basert på frivillighet

Det er i forbindelse med FN´s internasjonale frivillighetsdag fredag 5.desember, at Fredrik fikk ideen med å starte egen festival.

Derfor gikk han sammen med SAFIR (Senter for Frivillig Innsats i Rusfeltet) og fikk arrangere festivalen på Det grønne hjørnet i Urtegata.

Videre har Fredrik Hossmann brukt nettverket sitt for å få kunstnere, forfattere og artister til å stille opp.

- Det har ikke vært vanskelig å få de til å stille opp frivillig. Jeg merker at de har lyst å gjøre dette og at de brenner for saken, sier Fredrik.

Naboene nysgjerrige

Festivalstarten er torsdag 4.desember klokken 18.00 med konsert og åpning av utstilling (Les hele programmet i faktaboksen). Og i løpet av helgen er det konserter, utstillinger, opplesninger, eventyrlesning for barn og forfatterbesøk.

I løpet av de fire dagene håper de på at mange vil ta turen innom lokalene til SAFIR.

- Vi markerer nærmiljøet vårt. Mange er nysgjerrig på hva de driver på med på SAFIR. Med dette arrangementet håper vi at de nærmeste naboene tar turen innom og får se at det vi driver på med kanskje ikke er så farlig og skummelt som mange oppfatter det, sier han.

Så gjør dere klare for verdens minste frivillighetsfestival denne helga i Gamle Oslo.

Les mer om festivalen påwww.hossmann.wordpress.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere