anders.auberg@dittoslo.no "/> anders.auberg@dittoslo.no "/> Gå til sidens hovedinnhold

Verdens største Ikea på Furuset?

Det har tatt mange år å bli enige med Oslo kommune, men nå er papirer signert, og Furuset IF og Ikea bytter plass. Såfremt alt det juridiske godtas.

FURUSET: I 2005 undersøkte Furuset IF mulighetene for å bytte tomt med Ikea. De mente at begge parter ville tjene på det, og nå, over fem år etter er papirene endelig signert.

Del på Facebook

– Vi må takke Ikea for et godt samarbeid i denne saken. Likevel måtte vi til slutt akseptere Oslo kommunes forslag om eierforholdet. Vi hadde håpet på en større eierandel i anlegget, sier leder i Furuset IF, Stein Myhren.

Ny tennishall

Tomtebyttet fører til et vesentlig større Ikea-bygg. Ikea har søkt om å få bygge et nytt varehus på 59 000 kvadratmeter.

Får de innvilget søknaden, blir varehuset verdens største Ikea.

Furuset IF får ny tennishall og større administrasjonsbygg.

– Papirene om utbygging og samarbeidet med Oslo kommune er signert fra vår side, og nå er det bare det juridiske som gjenstår. Men i prinsippet er alle tre parter enige, sier Myhren.

– Liten konflikt

Stein Myhren benytter likevel anledningen til å si at han er litt skuffet over eierforholdet på det nye idrettsanlegget.

– Personlig er jeg litt skuffet over det endelige eierforholdet. Vi har kjempet for denne saken lenge, men Oslo kommune har en politikk om at de skal eie alle idrettsanlegg, avslutter Myhren.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar