RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens største marsipangris


Designer Lars Kristian Røed og sjåføren fra NOR-Cargo, som fraktet grisen til Oslo.
Designer Lars Kristian Røed og sjåføren fra NOR-Cargo, som fraktet grisen til Oslo.
I forrige uke ankom verdens største marsipangris Norsk Folkemuseum. Julegrisen veier 700 kg og er hele to meter lang.

Bygdøy: At man ikke kan ta noe slikt med i baklommen sier seg selv. Den måtte heises inn i utstillingsbygget med kran, mens spente barn fra Musehuset barnehage sjekket at innlastingen gikk bra.

Litt av et verk

Grisen skal være en del av det tradisjonsrike julemarkedet på Norsk Folkemuseum, og den offisielle avdukingen skjedde denne helgen.
- Nidar er stolte over å være en del av Norsk Folkemuseums bilde av norsk juletradisjon, sier informasjonssjef i Nidar, Ellen Behrens.
Marsipangrisen er produsert av kunsthåndverkerne Lars Kristian Røed og Johanna Andrea Magnus på Nidar i Trondheim, og ble fraktet den lange veien til hovedstaden i en lastebil.
- Nidar har laget julemarsipan siden 1915 og marsipangrisen er i dag en del av norske juletradisjoner. Med rekordgrisen ønsker vi å gjøre ære på den tradisjonsrike grisen vår, forklarer Behrens.
I tillegg til grisen skal Nidar stille ut gamle marsipanformer og fotografier fra den gang da produksjonen og alle prosessene var håndverk slik at publikum får et bilde av julemarsipanproduksjon gjennom tidene.

100 markedsboder

Julemarkedet på Norsk Folkemuseum har lange tradisjoner. Og mange mener dette er den perfekte starten på selve julehøytiden.
- Vårt Julemarked er unikt med over 100 tradisjonelle markedsboder og julepyntede stuer som gir et inntrykk hvordan julen har blitt feiret gjennom 300 år. I tillegg byr vi på aktiviteter og underholdning for hele familien, forteller programansvarlig på Norsk Folkemuseum, Britt Sande.
Foruten Nidars marsipanutstilling, blir det utstiling fra SOS barnebyer, jubileumsutstilling for Astrid Lindgren og det blir konserter med blant andre Sølvguttene, St. Hallvardsguttene og Arve Moen Bergset. Men det kan lønne seg å være tidlig ute.
- Vi venter om lag 6000 besøkende hver dag markedet arrangeres, sier Sande.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere