Verdensberømt marsipan fra Lübeck

Vårt distrikt var i forrige uke godt representert på Oslo Senior-Høyres førjuls-tur til Lübeck. Den historiske hansabyen er verdensberømt for sine velsmakende og delikate marsipanprodukter. Det ga absolutt mersmak!

NORDSTRAND/LÜBECK: Det er tradisjon at Oslo Senior-Høyre arrangerer førjulstur for sine medlemmer. Denne gangen var den historiske hansabyen Lübeck målet for reisen, med deltakere fra bl. a. Oppsal, Østensjø, Nordstrand og tidligere Bekkelaget.Lübeck er - som en av Europas vakreste byer - absolutt severdig. Ikke minst gjelder det St. Marien kirke, som ble bombet sønder og sammen under 2. verdenskrig. Ved hjelp av tysk pågangsmot og "Grundigkeit", er den gjenoppstått som et praktbygg. Kirken er oppført i gotisk stil, og med en hvelving av dimensjoner, er den blant de største og mest praktfulle kirker i Europa.

Lekkerbiskener

All byens historiske prakt til tross: Det var Lübecks verdenskjente marsipan, som spesielt tiltrakk seniorenes oppmerksomhet! Produktene er signert Niederegger Marzipanerie, sentralt plassert på adressen Breite Strasse 89. Fremstillingen går fullstendig utenpå all annen marsipanproduksjon. Marsipanen leveres i alle tenkelige størrelser, fasonger, farger og innpakninger. Den er garantert å falle i smak hos både barn og voksne. Seniorene kjøpte marsipan i "bøtter og spann" med tanke på julen!
- Hvordan vil du karakterisere legendariske Niederegger's utvalg med 300 ulike marsipanprodukter og 100 forskjellige marsipankaker? Vi spør Inger Kjærnes fra Oppsal. Hun svarer:
Storartet, overveldende, delikat og smakfullt! Jeg har aldri sett maken til rikholdig utvalg av "godiser", basert på førsteklasses råvarer. Produktene er tilsatt minst mulig sukker, og er frie for kjemikalier.
Hvilke av Lübecks severdigheter vil du fremheve?
Jeg har vært der to ganger tidligere, og fikk da med meg det meste av Lübecks interessante kultur og historie. Denne gangen var det dessverre liten tid til byvandring, konstaterer Inger Kjærnes.
- Ga snarvisitten til Lübeck valuta for pengene?
Ja, så absolutt, svarer Inger Kjærnes og legger til:
Også så billig som Niederegger-marsipanen er! Jeg kjøpte et helt lass marsipan for bare 170 kroner!

Dramatikk

Et "forsvinningsnummer" på grunn av en misforståelse mellom to av deltakerne, avstedkom nærmere tre timers dramatikk. Med assistanse fra seniorene og full innsats av byens svært effektive Polizei, kom vedkommende til rette i god behold. Det neste problemet, som følge av det første, var å nå tidsnok tilbake til båtavgang fra Kiel. Ikke før hadde bussen kjørt inn på dekk 2, så smalt påkjøringsluken igjen! Reisefølget var sikret å komme tilbake til start!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.