RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AVSLUTNINGSFEST I HOLMENKOLLEN: Skiforbundet jobber med å få verdenscupfinale i Oslo i 2015. På bildet ser vi Øystein «Pølsa» Pettersen under Ski-VM 2011.
AVSLUTNINGSFEST I HOLMENKOLLEN: Skiforbundet jobber med å få verdenscupfinale i Oslo i 2015. På bildet ser vi Øystein «Pølsa» Pettersen under Ski-VM 2011. Foto: ARKIVFOTO

Verdenscupfinale til Holmenkollen?

Forrige uke hadde International Ski Federation (FIS) høstmøte i Zürich. Og Skiforbundet har ytret ønske om å få verdenscupfinale til Oslo i 2015.

ZÜRICH/OSLO: Skiforeningen og Skiforbundet er i dialog med FIS å få til minitour med verdenscupavslutning for langrenn og kombinert i Holmenkollen etter VM i Falun vinteren 2015.Etter at VM er ferdig i Falun ser det ut til at det blir tradisjonell verdenscuphelg i Lahtis før det hele skal avsluttes i Holmenkollen med sprint i Drammen noen dager i forveien.

Intervallpreg på lange distanser

Skiforbundet ser på muligheten for jaktstart for kvinnenes og mennenes 30- og 50 km, med prolog, sprint og jaktstart.

– Dette betyr at både 30 og 50 km i Holmenkollen kan få intervallpreg over seg, sier arrangementsleder John Aalberg.

Vinterens renn arrangeres fra 15.-17. mars, hvor det også er verdenscupavslutning for kombinert. Nytt i vinter blir det også at kombinertløperne også får gå opp til Frogneseteren.

Første gang på lenge

Det blir første gang på mange år at kombinertløperne går 2 X 7,5 km sløyfe.

– Det blir spennende at også verdens beste kombinertutøvere får oppleve «markalivet» og stemningen der, sier Aalberg til Skiforbundets hjemmeside.
 

LES OGSÅ: Fun facts om Holmenkollen
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere