Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdenseliten ankommer hovedstaden

Verdenseliten er på plass for å konkurrere i VM i Wyller. Herredeltageren Jon Anders Lindstad er klar.
Verdenseliten er på plass for å konkurrere i VM i Wyller. Herredeltageren Jon Anders Lindstad er klar. Foto: Foto: Simen Berg/Freestyle-VM
Verdenseliten i freestyle kommer denne helgen til Oslo for å kjøre i verdens beste halfpipe.

Herredeltageren Jon Anders Lindstad

Magnus Støre og Elvestuen fra åpningsarrangementet

OSLO: -Vi hadde snowboard-VM her i fjor, og alle snowboarderne mente det var den beste pipen de hadde kjørt. Derfor er det kult å få vist den fram til twintip-eliten også, sier prosjektleder for VM i halfpipe, Magnus Støre.

Årets verdensmesterskap i fristil avholdes i Norge. Arrangementet er delt mellom Myrkdalen på Voss og Oslo.

Wyller-løypa i Oslo Vinterpark fikk i fjor landets første permanente superpipe. Den 5. mars møtes verdens fremste halfpipe-utøvere til finale.

Støre har i mange år jobbet som trener i idrettslaget Heming. Han har sittet i Skiforbundets freestylekomite, hvor han har kjempet twintips sak. Når det ble klart at Oslo skulle arrangere halfpipe delen av årets VM i freestyle var Støre en aktuell kandidat, men det var ikke selvsagt at han skulle få rollen.

-Skiforbundet fikk valget mellom å velge en ungdom som kunne mye om sport, men ikke fullt så mye om arrangement, eller en eldre som ikke kunne så mye om sporten, men var drevne på arrangement. Ledelsen valgte å gå for det første alternativet, og det er jeg veldig glad for i dag, smiler Støre.

Frivillig innsats

Det har vært mye jobb i forkant av arrangementet og Støre legger ikke skjul på at foreldregruppen i Heming har vært uvurderlig i arbeidet.

Uten den frivillige innsatsen som har blitt lagt ned på ulike områder hadde man ikke kunnet gjennomføre arrangementet.

Støre forteller at det fortsatt er mulig å melde seg som frivillig.

-Vi har bygget et av de første snø-amfiene i verden på en half-pipe konkurranse, slik at vi sikrer at publikum ser godt. Det viktigste er at alle som kommer ut på tirsdag får god utsikt til det som skjer i pipen, sier Støre.

Det er med andre ord gode sjanser for å komme tett på utøverne, enten som besøkende eller som arbeidende.

Det jobbes hardt med å få til et best mulig arrangement for tilskuere, utøvere og de 220 millioner husstandene som kan følge arrangementet på TV.

Folkefest

- Vi håper alle kjøper billett på billettservice og tar turen hit til Wyller, sier Støre.

Da får man også kollektiv-billett i hele Oslo tirsdag, samt direktebuss fra Majorstuen, som ligger akkurat en mil fra half-pipen.

Den korte avstanden mellom superpipe og by-kjerne er unik i verdenssammenheng.

Støre synes det er stas å kunne tilby en arena i verdensklasse på dagtid, og afterski i Oslo sentrum på kvelden.

Under tirsdagens finaleaften i Wyllerløypa blir det uansett spektakulær underholdning fra verdens beste utøvere under VMs åpningsøvelse, half-pipe.

Kampen om seieren er hard. Amerikanske David Wise vant gull årets prestisjetunge X-Games, men fikk ikke en gang plass på pallen under prøve-OL i Sotsji. De norske håpene møter derfor hard konkurranse.

-Det er ekstremt spektakulært å stå i arenaen når de går 7-8 meter over veggene som allerede er 7 meter høye, sier Støre entusiastisk.

Og dalig leder for VM gleder seg voldsomt.

- Vi har forberedt oss lenge og vel og ser fram til å presentere freestyle for et stort publikum i to arenaer av internasjonal toppklasse. Dette blir en ukelang folkefest som vi gleder oss veldig til, sier Trond Syversen, daglig leder for Freestyle-VM.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!