Verdensmusikk fra «alle» scener

Alexandra Archetti Stølen er festivalsjef for femte gang. Erfaring og gode barnevakter hjelper godt i en hektisk tid!

Alexandra Archetti Stølen er festivalsjef for femte gang. Erfaring og gode barnevakter hjelper godt i en hektisk tid! Foto: FOTO:ELLEN RØNNING

Mandag åpner Oslo World Music festival i regi av Rikskonsertene og med med Alexandra Archetti Stølen i sjefsstolen.

SENTRUM: Streetsmart flamenco, afrikansk hip hop, swing-elektronika, ghetto-blues, argentinsk tango, strupesang, fado... you name it, you get it!

Nye bekjentskaper

Oslo World Music Festival presenterer musikk fra storbyer verden over, og flertallet av artistene er nye bekjentskaper for det brede festivalpublikummet.

Alexandra har jobbet knallhardt med det hun trives aller best med.

– Jeg har ett strålende team rundt meg. Det har vært mange lange dager og netter, men nå er det bare så deilig å endelig være i gang med festivalen! Og det hjelper å ha gjort dette noen ganger før.

Barnas verdensdager

Festivalen åpnet mandag og avsluttes søndag. Konsertene holdes på Den Norske Opera og Ballett, Rockefeller, Blå, Sentrum Scene, Oslo Konserthus, Kulturkirken Jakob, Parkteatret og Cosmopolite.

Barnas Verdensdager har vært på programmet i 12 år og er en av Alexandras favoritt-arrangementer

– Det er en av våre viktigste satsninger. 6. og 7. november syder Grønland kulturstasjon og Asylet av dans, musikk og kunst. Man blir trukket inn i en helt egen verden. I år har vi vodou-rom, argentinsk siesta-bar, indonesisk danseklasse og mye mye mer! Stemningen her pleier å være helt magisk..

Det er vanskelig for Alexandra å plukke ut enkelte favoritter, men hun gleder seg ihvertfall veldig til Peter Nalitch på Parkteatret 6. november.

Youtube og GP-helt

– I mars 2009 var jeg på en festival i Frankrike og fikk se Youtube hiten – Guitar – til Peter Nalitch. Den var bare helt fantastisk, både bra musikk, veldig humoristisk og noe helt annet enn det vi har presentert på festivalen tidligere. Lite visste vel jeg på det tidspunktet at han skulle representere Russland i Melodi Grand Prix, i Norge året etter!

Festivalen hadde over 15.000 besøkende i 2009. Alexandra håper selvfølgelig på mange fulle hus.

– Det er så mye fine artister som kommer til Oslo, mange for aller første gang. Det håper jeg mange flere enn meg får med seg

Program finner du på www.rikskonsertene.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag