RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bahá'í-troen er lite kjent i Norge, men Bjørn Hubendick, Thalia Borgen og Øystein Fjær gjør sitt for å spre det glade budskap.
Bahá'í-troen er lite kjent i Norge, men Bjørn Hubendick, Thalia Borgen og Øystein Fjær gjør sitt for å spre det glade budskap.

Verdensreligionen uten presteskap

Bahá'íenes liv og lære er heller ukjent i Norge. Vi er som Groruddalen, et verdenssamfunn i miniatyr, sier Thalia Borgen.

GRORUD: Ildsjeler fra den voksende Oslomenigheten hadde sist uke tatt turen til Grorud samfunnshus for å spre sitt glade budskap.

Den nyeste

Bahá'í-troen er den nyeste av verdensreligionene.

På litt over 150 år har den vokst fra å være en liten og ukjent bevegelse i Midtøsten til en utbredelse verden over, forteller Bjørn Hubendick.

Han legger til at Bahá'í-samfunnet er et av verdens mest fargerike organiserte fellesskap. Bahá'í-troen utfordrer den vanlige oppfatningen om menneskets natur og mulighet for å skape et fredelig og rettferdig verdenssamfunn.

Ingen prester

I motsetning til de andre store religionene greier Bahá'íene seg uten presteskap.

Vi trenger ingen prestehjelp for å finne den rette tro. Hver og en kan søke sannhet for seg selv, sier Thalia Borgen og legger til:

Vårt samfunn er ikke preget av mystikk og er lett tilgjengelig. Her finner du alle slags mennesker. Vi er som groruddølene, et verdenssamfunn i miniatyr.
Bahá'íene har sitt eget hellige sted Karmelfjellet. Her ble tempelet med de praktfulle terrassene fullført i 2001, og hit valfarter over en million hvert år. Karmelfjellet er også hellig sted for både jøde- og kristendommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere