RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdensstjernene står i kø


Imran Khan inntok bhangrascenen i 2007 med debutsingelen Ni Nachle. Her som headliner på MiniMela på Haugenstua i 2008. Foto: Jacob Kirkevaag
Imran Khan inntok bhangrascenen i 2007 med debutsingelen Ni Nachle. Her som headliner på MiniMela på Haugenstua i 2008. Foto: Jacob Kirkevaag
I tre dager skal over 300 fantastiske artister gjøre sitt ytterste for at nettopp du skal få oppleve en verden i miniatyr.

RÅDHUSPLASSEN:  Melafestivalen 2010 er den niende i rekken og har blitt den største internasjonale festivalen Oslo har å by på, med over 300 000 besøkende.

Høydepunktene

Youssou Ndour, Hugh Masekela og Sivan Perwer er noen av høydepunktene på Mela, som kan oppleves fra fredag 6. til søndag 8. august.

Sivan Perwer var den som bevarte den Kurdiske musikken, og han var den som viste for verden at vi finnes, sier Ilknur Arslan.

Hun jobber med ungdom i Furuset Forum og er sterkt opptatt av kultur på tvers av landegrensene.

I kø

Melafestivalen 2010 har mange store artister på programmet, som Amanat Ali, Malkoo, Sain Zahoor, Zeb & Hania, Javed Bashir, Hunterz, Rishi Rich, H. Dhami, Juggy D, Mumzi og mange flere.

Imran Khan inntok bhangrascenen i 2007 med debutsingelen Ni Nachle og har etter hvert gjestet Norge mange gange. Og de som fikk med seg hans konsert på MiniMela på Haugenstua i 2008, kommer nok for et gjensyn.

Store somaliske stjerner har alltid vært en del av Mela. I år får vi besøk av den somaliske divaen Kinsi Adan.

Mye mer

I MelaLitteratur får publikum møte flere norske og internasjonale forfattere i samtale med artist og skribent Hannah Wozene Kvam.

– MelaTalks er et fora der artistene kan utveksle sine erfaringer med publikum. Lørdag 7. august vil de tre musikerne Simona, Maisha og Aida Nadeem snakke om hvordan det oppleves å være kunstner, når all kunst blir oppfattet som en kommentar til den politiske konteksten de befinner seg i, forteller festivalkonsulent Lan Marie Nguyen Berg.

Ellers er Melafestivalen er en familiefestival som gir opplevelser for store og små.

MelaFantasi er scenen tilpasset spesielt for Melas yngste. Her vil det både bli dukketeater og forestillinger. Det vil også bli danseverksteder, trommeverksteder og musikkverksted der barna kan leke seg meg lyder og rytmer.

Khalid Salimi, kunstnerisk leder og talsmann Stiftelsen Horisont som står bak festivalen, ble tidligere i sommer spurt av Aftenposten om hva som er spesielt med Mela:

– Du trenger ikke å begrunne din tilstedeværelse og kan være deg selv og velge mellom flere opplevelser uten at noen har tvunget på deg noe som helst. Ønsker du, kan du være der resten av dagen. Det er Mela.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere