*Nettavisen* Nyheter.

Verdensstjerner til Operaen

 

Det er klart for 'grande opera' på Hovedscenen i Bjørvika: Fra lørdag 20. september spilles Verdis Don Carlo med noen av verdens fremste sangere i Operaen.

Høstsesongen i Operaen er rullet i gang, og førstkommende lørdag er det premiere på en av operalitteraturens klassikere, Giuseppe Verdis Don Carlo (1867). Den Norske Opera & Ballett co-produserer denne oppsetningen i Nicholas Hytners regi, i samarbeid med Covent Garden i London og Metropolitan-operaen i New York.

Et praktoppbud av store stemmer skal i løpet av de ti forestillingene fylle Hovedscenens rom sammen med Operaens kor og orkester. Tyske René Pape blir ofte omtalt som verdens fremste bass og gjør seks forestillinger som Filip II, en rolle han deler med Frode Olsen. Anja Harteros var i likhet med Pape også gjest under åpningsgallaen i Operaen 12. april. Hun alternerer i rollen som Elisabeth med Birgitte Christensen. Svenske Peter Mattei og Trond Halstein Moe alternerer som Posa. I tittelrollen lørdag stiller Alfred Kim. Den blir senere tatt over av Henrik Engelsviken, som debuterer i denne store rollen.

Andre sentrale sangere er Ingebjørg Kosmo/Kathuna Mikaberidze som Eboli, Silvia Moi som Tebaldo, Ketil Hugaas som storinkvisitoren og Magne Fremmerlid som munken.

Premiere 20. september. Spilles også 23., 26. og 30. september, 2., 4., 11., 13., 15., 17. og 20. oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.