*Nettavisen* Nyheter.

Verdig dag med Kronprins Haakon

Kronprins Haakon var i 2006 med å starte Global Dignity, som arrangerer "Dignity Day" på skoler over hele verden. Onsdag 21. april gikk turen til Ulsrud videregående skole. Foto: Nina Schyberg Olsen

Kronprins Haakon fikk høre mange sterke historier, da han i dag var med på gjennomføringen av "Dignity Day" på Ulsrud videregående skole.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sunniva Glenster var blant elevene som fortalte historier om verdighet, og som fikk håndhilse på Kronprinsen. Foto: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Zakaria El Mansouri hadde salen med seg og gjorde inntrykk på Kronprinsen. Foto: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Rektor Patrick Stark (f.v.), kunnskapsminister Kristin Halvorsen, ordfører Fabian Stang og Utdanningsetatens direktør Astrid Søgnen fikk høre mange sterke historier... Foto: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

...og morsomme historier. Foto: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen lot seg imponere av Ulsrud-elevene. Foto: Nina Schyberg Olsen

ULSRUD: Det var en engasjert Kronprins Haakon som onsdag morgen ankom Ulsrud videregående skole. Etter åpningen av "Dignity Day", som er et verdensomspennende kurs i verdighet, var det gruppesamtaler om temaet.

Kronprinsen deltok i samtalen sammen med Helse- og Sosialklasse 1 a.

Også kunnskapsminister Kristin Halvorsen, ordfører Fabian Stang og Utdanningsetatens direktør Astrid Søgnen var med på arrangementet.

Sterke historier

Helt til slutt var det oppsummering i aulaen, der mange elever valgte å fortelle sine egne historier om verdighet fra scenen.

Og det var mange sterke historier. En elev fortalte om faren som ble skutt, andre om uverdige oppvekstvilkår i tidligere hjemland.

Det ble fortalt historier om mobbing og å føle seg mindreverdig, men også historier om håp - og glede ved å hjelpe andre.

En gravid elev gjorde sterkt inntrykk på de prominente gjestene, da hun fortalte hvilke betraktninger hun hadde gjort seg omkring det å bli mor i ung alder.

Imponert

Kronprins Haakon lyttet interessert til historiene og lot seg imponere av Ulsrud-elevene.

– Vi må tenke mer på hva som binder oss sammen som mennesker, enn forskjellene. Vi har mer kraft sammen enn om vi sier negative ting om hverandre. Jeg er utrolig imponert over dere, og er sikker på at dere kommer til å få til store ting, sa Kronprinsen etterpå.

Sjekk hva Ulsrud-elev Abdullah Javed skriver om Dignity Day

På vei ut av aulaen svarte han følgende på Nordstrands Blad spørsmål om hva som hadde gjort sterkest inntrykk i løpet av dagen:

– Det er historiene til elevene på slutten, at de får fortalt sine historier om verdighet. De viser enorme ressurser, det kommer så mye fint fram, sa Kronprins Haakon til Nordstrands Blad.

Også kunnskapsminister Kristin Halvorsen var imponert.

– Det dere bidrar med, det trenger vi i hele Norge. Dere trenger ikke Kronprinsen, bare ta med dere mangfoldet og verdiene deres videre, så får vi et knallbra samfunn, sa hun til elevene i aulaen.

Fornøyd rektor

Rektor Patrick Stark på Ulsrud videregående skole var meget fornøyd med gjennomføringen av "Dignity Day".

– Dette gikk strålende. Vi hadde en flott ramme, men det viktigste var å fylle dagen med godt innhold. Det gjorde vi i aller høyeste grad, og dette er et løft og noe elevene kommer til å ta med seg. Jeg er stolt av elevene mine, de gjorde en flott innsats og hadde eksemplarisk oppførsel. Elevene virker svært fornøyd med dagen, og det tror jeg Kronprinsen også er, sier rektor Patrick Stark til Nordstrands Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.