RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdige fredsprisvinnere


Jevn avstemming gjorde at elevene Tora Danbolt Ajer og Vilde Norenes Hilleren fikk dele prisen. Det samme gjaldt lærerne Merete Hallen og Kristine Våge Nordhagen.
Jevn avstemming gjorde at elevene Tora Danbolt Ajer og Vilde Norenes Hilleren fikk dele prisen. Det samme gjaldt lærerne Merete Hallen og Kristine Våge Nordhagen.
I går arrangerte Skullerud skole sin egen fredsprisutdeling. Der var det ingen som forsvarte krig!

SKULLERUD: – Som rektor er jeg svært glad for at vi har fått til denne tradisjonen, det er 3. gang vi nå ved skolen markerer FNs Menneskerettighetsdag 10. desember. I 2007 sang hele daværende 10. trinn for Al Gore i Rådhuset, i fjor startet vi opp med å markere dagen ved skolen, bl.a. gjennom Skullerud skoles fredspris, sier rektor Randi Elisabeth Tallaksen til Nordstrands Blad.

– Det krever forberedelser for at dette skal bli skikkelig og for at elevene skal dele intensjonene med oss. Takket være et flott samarbeid med elevrådet så er fredsprisen blitt en suksess, sier en blid rektor.

Et lite FN

– Her på skolen har vi 35 prosent elever med minoritetsspråklig bakgrunn. Det er samme prosent som i Oslo som helhet, og oppleves som akkurat passe. At vi har mange nasjonaliteter representert ser vi på som en styrke, og vi synes det er moro og viktig å markere at vi er et FN i miniatyr på dager som dette. Vi har alle flaggene til alle som jobber her og går her på veggen.

Mange vinnere

Mens Obama mottok prisen i Oslo rådhus uten helt å være sikker på om han fortjente den, så var det mange verdige vinnere på Skullerud. Stemt frem av elevene. Alle var bedt om å stemme på den eleven og den læreren på eget trinn som passer best til denne beskrivelsen:

1. Skaper et godt miljø

2. Får andres dag til å bli super

3. Får andre i godt humør

4. Tør å stå imot dersom noen blir plaget.

5. Tør å si ifra når noe er galt

6. Er inkluderende (stenger ikke noen ute)

7. Er omtenksom

Elevrådets styre har i forkant gjort en stor jobb med å informere om intensjonene med kåringen. Og både styret og rektor liker godt de resultatene som kom frem etter at opptelling var gjort. Samtlige elever og lærere som vant er folk som bidrar til det fantastiske miljøet ved skolen.

Her er vinnerne:

Prisvinnere 8. trinn: Elevene Tora Danbolt Ajer og Vilde Norenes Hilleren. Lærerne Merete Hallen og Kristine Våge Nordhagen.

Prisvinnere 9. trinn: Elev: Jon-Wilhelm Nordli Herføl. Lærer: Ingvild Gravdal Plaum.

Prisvinnere 10. trinn: Elev Johannes Hoff. Lærer: Hanne Bergland.

Glade vinnere

De som vant i fjor uttrykte etterpå at de var stolte og glade for å få en slik pris.

– Vi har mange flotte elever, og alle forstår at ikke alle som bidrar til miljøet kan vinne, sier rektor. Hun tror også årets vinnere opplevde det som positivt, og at alle på skolen unnet dem prisene av hele sitt hjerte.

Rik kultur

Programmet bød på mer enn priser. Både musikk og dikt relatert til menneskerettigheter og fred ble fremført.

– Jeg vil gjerne fremheve lærer Sissel Viggen i arbeidet med all musikken i programmet i dag. Hun lar virkelig elevene blomstre gjennom å få anledning til å fremvise sine musikalske talenter, sier rektor etter at hele programmet er gjennomført til seks i stil og innhold.

Da hadde vi hørt elevrådsleder Anders Emilsson og Pietro Binelli fra elevrådsstyret ønske velkommen. Vi hadde hørt Sang- og musikkgruppa med solisten Tora Danbolt Ajer fremføre Heal the world. Vi hadde hørt diktopplesing ved Ingrid Steinarsson og Mathias Nesse og sett en flott fremføring om FNs menneskerettigheter ved Abbirami Thavendran.

Prosjektlinjen fremførte musikk som elevene selv har laget på skolens lydstudio før Vilde Norenes Hilleren (8.) og Katrine Pagiwan Helland (10.) avsluttet det hele med sangen "That's what friends are for".


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere