RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdt en feiring

1. september 1968 var en merkedag for våre bydeler. Da ble den flunkende nye politistasjonen på Manglerud tatt i bruk. Når stasjonen nå feirer sitt 40-årsjubileum, kan de se tilbake på en stor innsats for lokalsamfunnet. De fire som startet opp den gangen visste hvilket område de skulle betjene, men for øvrig måtte de i stor grad selv stake ut kursen for hvordan det nye bydelspolitiet skulle betjene innbyggerne. Og pionerene fant raskt ut at det var det forebyggende som var viktigst.

Jeg fikk et statsstipend og var i Stockholm for å se hvordan de der drev forebyggende arbeid, forteller Gunnar Kjeldsrud i dagens Nordstrands Blad. Han var sammen med Helge Løhren, Kåre Hesto og Alf Løkkeberg starten på stasjonen som i dag teller 16 årsverk.

Kjeldsrud og hans kolleger fant raskt ut at det var viktig å opprette god kontakt med ungdomsmiljøene. Spesiell vekt har da også i alle årene siden blitt lagt på arbeid med barn og unge.

Vi lærte oss å ta hånd om de verste og komme innpå dem i stedet for å arbeide mot dem, forteller Helge Løhren når han tar et tilbakeblikk på pionertiden.

De som har kommet etter, og ikke minst stasjonssjef Gro Smedsrud og hennes dyktige medarbeidere av i dag har fulgt opp dette arbeidet. De som arbeider ved skolene, med ungdommers fritidstilbud, i barnevernet, i utekontaktene, lokalpressen eller menighetene -- for å nevne noen -- alle kjenner politifolkene på Manglerud. Og mange er de som er på fornavn eller på hils med de trofaste som har tjenestegjort ved stasjonen en årrekke.

Nå har Manglerud politistasjon fått honnør for at de er landets beste på forebyggende politiarbeid. Det handler ikke bare om teknikk og taktikk, men enda mer om holdninger som er ført videre fra en sjef til den neste. Fra Nils Nordli for 40 år siden og frem til Gro Smedsrud i dag. Utfordringene for politiet har ikke blitt mindre med årene. I dag er organisert kriminalitet, narkotika og grovere vold et sterkere innslag enn det var for 40 år siden. Det gjør ikke det forebyggende arbeidet mindre viktig, og vi håper vår lokale politistasjon kan fortsette å betjene våre tre bydeler for all fremtid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere