RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veritas kartlegger utslippsfare ved Oset


 
  Foto: ARKIVFOTO
I april startet Det Norske Veritas en risiko- og sårbarhetsanalyse av hele Oset vannbehandlingsanlegg.

OSET: De skal kartlegge farene for alle typer utslipp, og blant annet vurdere komponentene i kloranlegget ut fra «best practice».

En slik analyse skal også utføres for gamle Oset vannbehandlingsanlegg og anleggene på Langlia og Skullerud, og skal være ferdig henholdsvis 1. juni og 1. oktober, melder Vann- og avløpsetaten (VAV).

For å sikre Oset vannbehandlingsanlegg mot liknende klorutslipp som det i Akerselva 1. mars i år, har Vann- og avløpsetaten satt inn midlertidige strakstiltak i påvente av at en ny, sikker løsning er etablert.

– Klorledningene som var skjøtet er satt ut av drift, og i påvente av ny klorslange bruker vi nå et annet kloreringspunkt enn tidligere, sier konstituert VAV-direktør Per Kristiansen til etatens nettsider.

Nå går nesten hele vannføringen i Akerselva gjennom «bunnluka», noe som fører til at fisk, kreps og bunndyr raskere forflytter seg fra Maridalsvannet og nedover elva, skriver VAV.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere