*Nettavisen* Nyheter.

Vern av Ekebergsletta til Rådhuset

ØNSKER VERN: Lokale ildsjeler står bak et innbyggerinitiativ for vern av Ekebergsletta. Fra venstre: Einy Langmoen, Svein Bæren og Sigurd Slåttebrekk. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Nesten 1300 personer har signert et innbyggerinitiativ for vern av Ekebergsletta.

Klikk på bildet for å forstørre.

KUNSTGRESSBANEN: Her, like ved Rødstua og Ekeberghallen, kommer det kunstgress. Foto: Kristin Trosvik

EKEBERG: Innbyggerinitiativet «Ekebergsletta for alle» vil at bystyret skal verne friområdene på Ekeberg og Brannfjell etter Naturmangfoldsloven.

I skrivende stund har de 1275 underskrifter. For å få et innbyggerinitiativ bystyrebehandlet kreves minst 300 underskrifter.

LES OGSÅ: Nye planer for arena på Ekeberg

– Stadig flere installasjoner

Initiativtakerne er bekymret for stadig nye prosjekter på Ekebergsletta, nå sist kunstgressbane på vestsiden av Ekebergveien.

– I fotballens hjemland England ville det vært helt utenkelig å bygge nye fotballstadioner i Hyde Park - en park som kan sammenlignes med Ekebergsletta, sier Sigurd Slåttebrekk på vegne av aksjonsgruppen.

Han sier videre:

– «Ekebergsletta for Alle» ønsker at all mulig idrett skal høre hjemme på Ekeberg, men nå er den organiserte idretten i god gang med å ødelegge det unike landskaps- og friområdet som Ekebergsletta er. Vi får stadig flere installasjoner av ruvende flomlysanlegg, gjerder og begrensninger av allmenn ferdsel.

LES OGSÅ: Nye planer på Ekebergsletta: Ønsker toaletter her

Krav om vern

Innbyggerinitiativet krever fullt vern av Ekebergsletta:

– For oss er det uforståelig at naboklubbene KFUM og BSK ikke kan samarbeide om bruk av to og en halv eksisterende kunstgressbane på sletta. Det er like vanskelig å skjønne at Sportsplassen ikke er skikkelig utredet som mulig lokalisering av enda en kunstgressbane i området. Dette ble aldri forelagt de antikvariske myndigheter som noe reelt alternativ. Vi har nå et sterkt forankret lokaldemokratisk krav om vern av hele Ekebergsletta, og en rekordartet underskriftskampanje viser at Oslofolk bryr seg om friområdene sine – men fotballklubbenes interesser går foran, sier Slåttebrekk.

LES OGSÅ:

Arena-planer på Ekeberg avslått

Bydelen ønsker ikke toaletter øst for Ekebergveien

– KFUM bygger ikke Campus Norway

– Campus Norway? Nei takk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.