*Nettavisen* Nyheter.

Vern gjennom bruk

Olavsrosa: Grete Horntvedt jobber nå for stiftelsen Norsk kulturarv. Hun vil gjerne at også Groruddalen skal stå på kartet og tenker seg at Tveten gård søker om kvalitetsmerket "Olavsrosa".

Grete Horntvedt jobber nå for stiftelsen Norsk Kulturarv. Hun ser gjerne at Groruddalen skal stå på kartet og mener Tveten gård bør søke om kvalitetsmerket "Olavsrosa".

Klikk på bildet for å forstørre.

Storgård: Grete Horntvedt kommer fra Hedemarken og er vant med store gårder. - Så mange og flotte hus som her på Tveten gård skal en lete lenge etter, sier hun på trappa til stabburet.

Tveita: Norsk Kulturarv ble etablert som en ideell stiftelse i 1993. Stiftelsen er en interesseorganisasjon med formål å bidra til vern av kulturarven gjennom bærekraftig bruk. Den tidligere byråden er nå ansatt som direktør i Norsk Kulturarv og pendler fra Groruddalen og til Vågå.
Benytter nå anledningen til å rette oppmerksomheten mot de mange kulturminner som finnes også i byene. Ikke minst her i Oslo og i Groruddalen. Det er viktig å være stolt av sin arv som finnes i nærmiljøet, sier Grete Horntvedt.

Tveten Gård

Grete Horntvedt liker omgivelsene og de mange husene på gården. Inne i Veslestua er det full aktivitet.
Det er dette jeg mener når vi bruker mottoet "vern gjennom bruk". Her brukes husene og omgivelsene til daglig, og det er åpent for alle. Her ligger alt til rette for at bydelen og gården kan søke om Olavsrosa som er Norsk Kulturarvs kvalitetsmerke.

Olavsrosa

Utmerkelsen skal vise vei til enestående opplevelser som er rotfestet i den norske kulturarven. Selve symbolet Olavsrosa bygger på "valknuten", et gammelt symbol for vern, som er kjent både i Norge og i utlandet.
Olavsroseinnehaverne er fyrtårnene i Norsk Kulturarv, og vil i alle sammenhenger stå sentralt både i profilering og markedsføring av kulturarvopplevelser for et bredt publikum.
Bydel Alna stiller seg positive til Grete Horntvedt og Norsk Kulturarvs initiativ.
Dette tar vi opp etter sommerferien, og i tillegg til Tveten gård er det også andre kulturminner som vi vil vurdere, sier bydelsdirektør Erik Kjelstadli på telefon til Lokalavisen Groruddalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag