*Nettavisen* Nyheter.

Verner om nabolagskvaliteter

(Blindern vel) Foto: Foto: Karl A. Kjelstrup

Unni Eriksen har lagt ned et tiår for å forsvare bomiljøet på Blindern og Ullevål.

BLINDERN: Det var trikken som trigget lokalengasjementet til Unni Eriksen. Da traseen frem til Rikshospitalet skulle anlegges, var hun en av dem som gjennom Blindern vel tok grep.

– Trikken er fin, men det som er synd med den er støyen. Det viktig at man ivaretar beboernes interesser, sier Eriksen.

Gaustadbekkdalen, både i nord og syd, har opptatt Eriksen gjennom de siste ti årene. Fra å være ubebygd, har studentboliger vokst fram, og nå sist utviklingen av Universitetets fremtidige Life Science-senter. Med Blindern vel og Unni Eriksens engasjement har veiløsningen gjennom universitetsområdet vært en høyaktuell sak, som har gitt harde diskusjoner i Rådhuset, i året som gikk.

– Det er viktig å bevare Gaustadbekkdalen som grønn korridor og en del av turveinettet, og få bekken opp i lyset, selv når området bygges ut. Dette er et engasjement Blindern vel og jeg utøver på vegne av byen. Det er en viktig del av byutviklingen, sier Eriksen.

– Folk tenker ikke på hva de har, før de ser hva de mister. Da er det ofte for sent å gjøre noe med det. Det er viktig å være bevisst på de kvaliteter man har i nærmiljøet, sier hun.

Eriksen har også talt for å opprette et kultursenter når Sogn vgs. flytter ut, og er blant initiativtakerne til kulturskolearbeidet i bydelen.

Klikk her for å stemme på din kandidat!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag