RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

(Blindern vel)
(Blindern vel) Foto: Foto: Karl A. Kjelstrup

Verner om nabolagskvaliteter

Unni Eriksen har lagt ned et tiår for å forsvare bomiljøet på Blindern og Ullevål.

BLINDERN: Det var trikken som trigget lokalengasjementet til Unni Eriksen. Da traseen frem til Rikshospitalet skulle anlegges, var hun en av dem som gjennom Blindern vel tok grep.

– Trikken er fin, men det som er synd med den er støyen. Det viktig at man ivaretar beboernes interesser, sier Eriksen.

Gaustadbekkdalen, både i nord og syd, har opptatt Eriksen gjennom de siste ti årene. Fra å være ubebygd, har studentboliger vokst fram, og nå sist utviklingen av Universitetets fremtidige Life Science-senter. Med Blindern vel og Unni Eriksens engasjement har veiløsningen gjennom universitetsområdet vært en høyaktuell sak, som har gitt harde diskusjoner i Rådhuset, i året som gikk.

– Det er viktig å bevare Gaustadbekkdalen som grønn korridor og en del av turveinettet, og få bekken opp i lyset, selv når området bygges ut. Dette er et engasjement Blindern vel og jeg utøver på vegne av byen. Det er en viktig del av byutviklingen, sier Eriksen.

– Folk tenker ikke på hva de har, før de ser hva de mister. Da er det ofte for sent å gjøre noe med det. Det er viktig å være bevisst på de kvaliteter man har i nærmiljøet, sier hun.

Eriksen har også talt for å opprette et kultursenter når Sogn vgs. flytter ut, og er blant initiativtakerne til kulturskolearbeidet i bydelen.
 

Klikk her for å stemme på din kandidat!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere