RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verner om seniorsenteret

Brukerne av Abildsø seniorsenter frykter for fremtiden, etter at bydelsdirektøren satte stedet opp mot treffstedene for psykisk syke.

Østensjø: På mandag vedtok bydelsutvalget (BU) å etablere et felles treffsted for innbyggere med psykiske lidelser i rektorboligen ved Østensjø skole (se egen sak side 10).

Dette var stikk i strid med bydelsdirektørens innstilling om å samlokalisere treffstedene med Abildsø seniorsenter. I innstillingen fremkommer det at bydelsdirektøren vil anbefale å nedlegge seniorsenteret hvis samlokaliseringen ikke blir en realitet, på grunn av høy husleie, dårlige besøkstall og ubenyttede arealer. Som en reaksjon på dette har flere råd og komiteer foreslått å utrede muligheten for å flytte seniorsenteret til Multehaug gård.

Bekymrede brukere

Saken fikk mange bekymrede brukere av seniorsenteret til å troppe på BU-møtet. Og akkurat som treffstedenes brukerne, likte heller ikke de å bli satt opp mot en annen gruppe.

Jeg har på følelsen at vi kjemper mot sterk motstand, men vi må få beholde seniorsenteret. Dere politikere har ikke lagt to pinner i kors for å leie ut de tomme lokalene. Jeg ser at dere foreslår å flytte seniorsenteret til Multehaug, men da flytter dere det til et sted uten brukere og frivillige. Det er synd at dere ser ut til å ville ha bort alt som har med Abildsø å gjøre. Ikke glem at Abildsø er det gamle arnestedet, sa Aksel Holm blant annet i sin tale til politikerne.

Erling Opsahl reagerte på husleiesummen som fremkommer i sakspapirene.

I alle år har vi spurt om husleien, uten å få svar. Nå leser vi at den er på 386.000 kroner i året! Hvor pokker får dere den summen fra? Her er det noe som ikke stemmer, mente han.

Undrende politikere

Også politikerne stusset over den høye husleien for den gamle rektorboligen ved siden av Abildsø skole.

Nærmere 400.000 kroner i leie for en gammel villa! Dette kan ikke være gjengs leie. Den beste løsningen må være å sørge for at kommunen setter ned husleien, mente Tore Lundberg (A) og flere andre politikere.

Brukerne ble noe beroliget av at det foreløpig ikke er fremmet noe formelt forslag om nedleggelse eller flytting, og av at det i forbindelse med saken om treffstedene ble vedtatt å utrede mulighetene for å tilføre andre aktiviteter i seniorsenterets annenetasje.

Det ble også fattet vedtak om utrede mulighetene for en flytting, i tillegg til at bydelens økonomisjef fikk beskjed om å ta en runde med kommunen for å sjekke ut husleienivået.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere