RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vernesone eller ikke

Det er ikke godt å si hva som kan skje langs Lysakerelva. Plan- og bygningsetaten anbefaler et nytt bebyggelsesmønster nedenfor Harald Løvenskiold vei, ut mot Lysakerelva. Samtidig skal en kommunedelplan snart ut på høring, med intensjonen å lage en vernesone på 30 meter langs vassdraget. Da oppstår faktisk en forunderlige situasjon, hvor det blir en slags "først til mølla"-prinsipp. Hvis de som bor i beltet langs Lysakerelva skynder seg å få rammetillatelse til nybygg før kommunedelplanen blir vedtatt, kan de faktisk bygge i den tiltenkte vernesonen. En rammetillatelse er allerede gitt i den tiltenkte sonen. Dette er noe vi har sett før. Observante utbyggere som ser at et område er under omregulering, skynder seg å sende inn nødvendige søknadspapirer før en omregulering blir vedtatt og trer i kraft.
Vi stusser over dette hullet som undergraver gode intensjoner i en pågående reguleringsplan. Det gjør også enkelte politikere og naboer i området. Det er grunn til å tro at det nå blir tatt affære og at rådhuspolitikerne i fremtiden vil nedlegge midlertidig bygge- og deleforbud, mens et slikt område er under omregulering.
Vi tror heller ikke at området som PBE ser som et nytt bebyggelsesmønster, noen gang blir bebygd. Det som PBE beskriver som relativt store hager som danner et sammenhengende hagebelte mot Lysakerelva, er ikke annet enn bratte skråninger og slett ingen hager. Boliger i disse skråningene krever enorme terrengbearbeidelser i et utilgjengelig område inntil elven. Hvordan man skal få til en utomhusplan, er det bare fantasien som kan løse. Det er kanskje på tide at noen fra PBE løfter blikket fra kartet og tar turen ned til Lysakerelva og studerer "hagebeltet". "Eiendommene har en dybde og form som tilsier at et nytt mønster er mulig å danne", skriver etaten. Nei, det har de ikke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere