*Nettavisen* Nyheter.

Verneverdig låve solgt

Stein Moe Eiendom AS har kjøpt den verneverdige låven på Bøler gård. Foto: Trine Dahl-Johansen

Låven på Bøler gård er solgt til eiendomsfirmaet Stein Moe Eiendom AS.

BØLER: Vi har ingen konkrete planer og viderefører dagens drift av leiekontrakter som varer i tre til fem år. Vi lar det ligge i skuffen så lenge og får se etter hvert hva vi gjør med eiendommen. Man vet aldri hva framtiden bringer, men foreløpig har jeg ikke noe mer konkret å si, sier eiendomsforvalter Erik Amundsen hos Steinar Moe Eiendom AS.

Riveforbud

Hele tunet på Bøler Gård står på Byantikvarens gule liste. Med andre ord er både våningshuset, drengestuen, stabburet og driftsbygningen (låven) bevaringsverdig.

Hele tunet er bevaringsverdig fordi man ønsker å bevare virkningen av anlegget. Det vil si at det er riveforbud og man kan heller ikke uten videre endre på eksteriøret eller vegetasjonen på området, sier antikvar Britt Kyrkjebø hos Byantikvaren.

Østensjø husflidslag er en av leietakerne i låven, og har nå begynt å se seg om etter andre lokaler.

Det er fryktelig dyrt for oss som ikke har noen faste inntekter bortsett fra lodd- og kakesalg. Det er veldig hyggelig å ha et slikt møtelokale hvor vi kan drive med aktiviteten vår, sier Maibritt Christensen som er leder i husflidslaget.

Håper på drahjelp

Husflidslaget betaler i dag 80 000 kroner i leie og har en kontrakt som går ut til sommeren.

Vi har satt ned en komité som skal se på mulige nye lokaler. Vi vil gjerne ha noe som ikke koster så mye, som vi kan disponere fritt og som er lett tilgjengelig med buss eller bane, sier Christensen.

Nå håper husflidslaget på drahjelp fra Bydel Østensjø.

Bydelen vil være en kulturbydel og vi er kulturbærer gode som noen andre, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.