*Nettavisen* Nyheter.

Vernissage i bukta

De fem elevene med stor variasjon og bredde i sin utstilling. Her et maleri, akryl på lerret, av Toril Ulvik Neeb.

Idylliske omgivelser, høye stettglass og fem forventningsfulle damer som presenterte vinterens bestrebelser. Vakkert anrettet i andre etasje.

Klikk på bildet for å forstørre.

En fornøyd Anne Mette Andersen foran noen av sine kulltegninger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fem elever har gått på kurs hos billedkunsttner Reidun Falk. Her i en liten pause under utstillingen. Anita Gullvik, Toril Ulvik Neeb, Laurence Jary-Vattøy og Anne Mette Andersen. Christine Karlsen Harstvet ikke til stede.

HVERVENBUKTA: Portnerboligene i Hvervenbukta er ikke bare tilholdssted for de etablerte, men også arnested for kunstnere in spe. Sist lørdag holdt fem elever av bildekunstner Reidun Falk, vernissage.

En åpning på sin utstilling av bildene som hadde blitt til gjennom vinterens kurs. Malerier og kulltegninger i flotte omgivelser i andre etasje.

Debut

Mens det kunstneriske uttrykk er mer høylydt på høydene ovenfor under Holmliadagene, er det stillheten som rår på det litt middelhavske tunet mellom de to portnerboligene.

- Jeg har aldri gått for å lære, eller gått på kurs før, men har alltid tegnet, sier Anne Mette Andersen og rekker fram et av de høye glassene.

Hun stiler ut sine kulltegninger. Figurative og velkomponerte og mange i stort format.

- Det er jo da også første gang jeg stiller ut noe jeg har gjort. Kurset har vært kjempebra og jeg har lært utrolig mye, legger hun til.

Mer

Utstillingen er variert. Både i uttrykk og i innhold.

- Jeg er helt ny i faget. Var nysgjerrig og haddelyst til å lære. Og det skal jeg fortsette med, sier en særs fornøyd Laurence Jary-Vattøy.

- Jeg bor i nærheten og det har vært lettvint med kurs her. Tidligere har jeg gått på liknende nede i byen. Har lært mye om komposisjon, lys og skygge. Og mener jeg har fått ut litt av dette i bildene, forteller Anita Gullvik.

Responsen har vært god og tilbakemeldingene mange.

- Det har vært mange her i dag og mange av bildene er allerede solgt, sier Toril Ulvik Neeb.

Hun og de andre har tydelig hatt et inspirerende læremiljø.

- Ikke minst har dette også vært et sosialt og hyggelig treffsted, sier Toril ulvik Neeb mens nye besøkende kommer inn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag