RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verten stakk middagsgjest med fruktkniv


 
  Foto: Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen
Det som skulle være en hyggelig søndagsmiddag utviklet seg til krangel om utroskap og knivstikking.

OSLO TINGRETT: Det var i begynnelsen av februar i fjor at et ektepar i 50-årene i Søndre Nordstrand inviterte niesen og hennes samboer på søndagsmiddag etter kirketid. 

Etter noen øl konfronterte den 55 år gamle verten samboeren til niesen med at fornærmede i en periode hadde flyttet fra niesen og bodd sammen med en annen kvinne. 55-åringen har forklart at han oppfattet fornærmede som frekk og respektløs.

Etter å ha drukket litt sprit skal 55-åringen ha plukket opp en fruktkniv og plantet denne i øvre del av brystkassen til fornærmede. Fornærmede sprang så ut av leiligheten og varslet politiet. 

Les også: Drakk ti øl og en liter vodka – så kjørte han bil

55-åringen erkjenner straffeskyld for forholdet, selv om han ikke husker stort. Promillen hans ble målt til 2,45 kort tid etter pågripelsen. Det ble også funnet blod fra fornærmede på 55-åringens t-skjorte.

Verten er tidligere straffedømt åtte ganger for overtredelse av vegtrafikkloven, og ved ett tilfelle for vold mot offentlig tjenestemann. Nå dømmes han til fengsel i fem måneder.

Smerter og oppreisning

Knivstikkingen traff ingen vitale organer og kunne sys igjen. Fornærmede har likevel hatt smerter og vært sykemeldt i perioder etter episoden. 55-åringen dømmes også til å betale vel 20.000 kroner i erstatning og oppreisning til fornærmede.

55-åringens forsvarer, Nora Hallén, sier mannen ikke kjenner innholdet i dommen og vil få den forkynt nå han kommer tilbake om noen uker.

– Men, forholdet er erkjent og straffen ble lavere enn aktors påstand på 7 måneder, så med et visst forbehold kan jeg si at jeg tror dommen vil bli godtatt, sier Nora Hallén.

Andre saker fra dittOslo.no:

Nå blir det færre trikkestans opp Kongsveien

Frykter bydelen må begå lovbrudd

21 dagers fengsel etter banan-naskeri

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere