*Nettavisen* Nyheter.

Verten stakk middagsgjest med fruktkniv

  Foto: Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen

Det som skulle være en hyggelig søndagsmiddag utviklet seg til krangel om utroskap og knivstikking.

OSLO TINGRETT: Det var i begynnelsen av februar i fjor at et ektepar i 50-årene i Søndre Nordstrand inviterte niesen og hennes samboer på søndagsmiddag etter kirketid.

Etter noen øl konfronterte den 55 år gamle verten samboeren til niesen med at fornærmede i en periode hadde flyttet fra niesen og bodd sammen med en annen kvinne. 55-åringen har forklart at han oppfattet fornærmede som frekk og respektløs.

Etter å ha drukket litt sprit skal 55-åringen ha plukket opp en fruktkniv og plantet denne i øvre del av brystkassen til fornærmede. Fornærmede sprang så ut av leiligheten og varslet politiet.

Les også: Drakk ti øl og en liter vodka – så kjørte han bil

55-åringen erkjenner straffeskyld for forholdet, selv om han ikke husker stort. Promillen hans ble målt til 2,45 kort tid etter pågripelsen. Det ble også funnet blod fra fornærmede på 55-åringens t-skjorte.

Verten er tidligere straffedømt åtte ganger for overtredelse av vegtrafikkloven, og ved ett tilfelle for vold mot offentlig tjenestemann. Nå dømmes han til fengsel i fem måneder.

Smerter og oppreisning

Knivstikkingen traff ingen vitale organer og kunne sys igjen. Fornærmede har likevel hatt smerter og vært sykemeldt i perioder etter episoden. 55-åringen dømmes også til å betale vel 20.000 kroner i erstatning og oppreisning til fornærmede.

55-åringens forsvarer, Nora Hallén, sier mannen ikke kjenner innholdet i dommen og vil få den forkynt nå han kommer tilbake om noen uker.

– Men, forholdet er erkjent og straffen ble lavere enn aktors påstand på 7 måneder, så med et visst forbehold kan jeg si at jeg tror dommen vil bli godtatt, sier Nora Hallén.

Andre saker fra dittOslo.no:

Nå blir det færre trikkestans opp Kongsveien

Frykter bydelen må begå lovbrudd

21 dagers fengsel etter banan-naskeri

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag