Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veskenapping og «stumme» selgere

Politioverbetjent Dagfinn Kaldal ved Majorstua politistasjon melder om en fredelig innbruddsuke i privatboliger, men ellers er det både biltyveri, narkobeslag, veskenapping og innbrudd i et menighetshus.
Politioverbetjent Dagfinn Kaldal ved Majorstua politistasjon melder om en fredelig innbruddsuke i privatboliger, men ellers er det både biltyveri, narkobeslag, veskenapping og innbrudd i et menighetshus. Foto: Foto: Fredrik Eckhoff
Ikke et eneste innbrudd i privatbolig, kan politiet melde om i vest den siste uken, men biltyveri, narkotika, veskenapping og «stumme» østeuropeere blir det rapportert om.

OSLO VEST: Tirsdag natt i forrige uke ble en person pågrepet for tyveri av bil som var stjålet på Majorstuen. Patruljen ble sendt til Sofienbergata etter at et vitne ble oppmerksom på merkelig oppførsel i og rundt bilen, meldes det fra Majorstua politistasjon.

Med god beskrivelse og sporsnø ble han sporet til et loft. Han hevdet først at det ikke var ham. I lommen på personen fant de et parkeringsgebyr fra natten, utstedt på den stjålne bilen. Han erkjente i avhør.

Innbrudd hos menigheten

Natt til tirsdag ble en kjenning av politiet pågrepet etter innbrudd i Fagerborg menighets lokaler i Rosenborggaten 3.

Narkotika og husbråk

I forbindelse med husbråk i en leilighet i Aslakveien på Røa og etter at bråkmakerne hadde forvunnet, fant politiet narkotika, slik at en person ble pågrepet på stedet. Denne ble anmeldt for bruk og besittelse av narkotika.

Veskenapping på Ullern

Torsdag kveld ble en 80 år gammel dame frastjålet sin veske i Ullern Allé. Gjerningsmannen satt trolig på t-banen sammen med henne. Han fulgte etter henne til hun kom til inngangen. Der forsøkte han først å ta fra henne nøkler før han tok vesken og løp i ukjent retning.

Beskrivelse av gjerningsmannen: Cirka 20 år, mulig østeuropeer, flerfarget grå/beige hettegenser, satt med hetten over hode på t-banen.

Politiet undersøkte videobilder fra perrongen på Åsjordet stasjon. Bildene viste bare personer bakfra og med for lang avstand til at det var mulig og identifisere personen.

Fredag natt ble en bil stoppet i Hegdehaugsveien. Fører blåste til 1,5 i promille.

Bedrageri?

Lørdag kveld ble to polakker pågrepet etter flere meldinger om stumme østeuropeere som ringe på hos folk for å selge ting.

En kvinne ble pågrepet med trefigurer og en lapp hvor det sto at hun var stum og ville selge trefiguer for å leve et ærlig liv. Hun forsøkte også å skrive lapp til politiet, men da hun ble konfrontert med tidligere samtaler med politiet valgte hun å snakke både engelsk og polsk.

En annen polsk person som samarbeidet med henne ble også stoppet av politiet.

Begge ble pågrepet for formentlig bedrageri, men ble senere dimittert av jurist da ingen var bedratt eller hadde lidd noe tap, melder politiet.

Innbrudd

Søndag kveld ble politiet gjort oppmerksom på at fra den gamle skihytta i Sognsveien kom det lyder fra som tydet på innbrudd. Syv rumenere som opphold seg på stedet ble senere pågrepet for innbrudd. Personene blir fremstilt for retten på mandag.

I løpet av helgen har det ikke vær noen innbrudd fra privat bolig. Et innbrudd fra bedrift.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!