Veslemøy er årets sykepleier

Veslemøy Ruud, årets sykepleier i Oslo 2010, fikk både blomster og gaver. Bydelsdirektør Per Johannessen var blant gratulantene og holdt en fin tale til prisvinneren. Foto: Ivar Nyhus

Veslemøy Ruud, årets sykepleier i Oslo 2010, fikk både blomster og gaver. Bydelsdirektør Per Johannessen var blant gratulantene og holdt en fin tale til prisvinneren. Foto: Ivar Nyhus

Årets sykepleier 2010 i Oslo er Veslemøy Ruud. Mange av Nordstrands Blads lesere vil helt sikkert nikke bifallende til den avgjørelsen!

Klikk på bildet for å forstørre.

Manglerud politistasjon delte ut ros til sine hverdagshelter. Fra venstre: Dag Harald Drevsjø (leder forebyggende arbeid), Anne Merete Sjøstrøm (styrer Storgården barnehage), Gro Smedsrud (stasjonssjef), Laila Paulsen og Øisten Flaten (Stiftelsen Holmlia Nærmiljø), Svein Isaksen (divisjonsleder), Veslemøy Ruud (avdelingshelsesøster Bydel Nordstrand) og Mette Rooth (politiførstebetjent). Foto: Arkiv

Klikk på bildet for å forstørre.

Veslemøy Ruud er en populær dame i skolegården på Ljan skole. Nå er hun også kåret til årets sykepleier. Foto: arkiv

NORDSTRAND: Den internasjonale sykepleierdagen ble tradisjonen tro markert med et Symposium for sykepleieforskning og fagutvikling torsdag 6. mai.

Norsk Sykepleierforbund, Oslo sto for utdelingen av prisene for "Årets sykepleier" og "Årets sykepleieleder".

Henger høyt

Utdelingen av prisen "Årets sykepleier" skal bidra til å fremme en sykepleietjeneste som er ansvarlig, kompetent og bemannet til å sikre pasientene/brukerne høy kvalitet på tjenestene.

Prisen deles ut en gang i året til en sykepleier eller en gruppe sykepleiere. I kriteriene heter det at Årets Sykepleier skal ha vært med på å utvikle og/eller profilere sykepleierfaget på en positiv måte.

Lang erfaring

I begrunnelsen for å kåre nettopp Veslemøy Ruud ble det lagt vekt på at hun har vært over 20 år i yrket og at hun har en utrolig evne til å ivareta helhetlig omsorg for barn og unge.

Hun jobber tett med Manglerud politistasjon i oppfølgingen av ungdom og rus og har fått utmerkelse fra politiet for sitt forebyggende arbeid. Arbeidet er et lavterskel rusprogram for unge.

Hun skriver dessuten i bladet BAM og svarer der på spørsmål fra småbarnsforeldre i spalten "Spør helsesøster". Hun har et utrettelig engasjement og har et utvidet begrep for hva sykepleie er. Hun artikulerer dessuten hva sykepleie er og synliggjør begrepet gjennom sin praksis.

Tid til kolleger

Videre i begrunnelsen pekes det på at Veslemøy Ruud alltid gir inntrykk av å ha tid til sine kollegaer for spørsmål. Og hun gir gode råd!

Hun har vært hovedtillitsvalgt for NSF i nærmere 20 år og oppsøker sine tillitsvalgte på deres arbeidssteder.

Hun har en utstråling og personlighet som gjør henne svært godt likt, hun er alltid blid og hyggelig og virkeliggjør hva det vil si å være sykepleier og tillitsvalgt.

Årets sykepleier bruker helsesøstergjerningen på alle områder og er for eksempel talsperson for barn i rettssaker der barnet ikke kan representere seg selv. Hun har i tillegg vært avlastningshjem for barnevernet i 10 år og har hatt 5 barn i sin omsorg.

Prisvinneren var på ferie i Thailand i julen 2004 da tsunamien traff og forlenget sitt opphold for å delta som frivillig helsearbeider. Hun har i ettertid fulgt opp støttegruppen for tsunamiofrene i Norge.

Prisvinneren er avdelingshelsesøster ved Karlsrud helsestasjon i Bydel Nordstrand og på Ljan skole. Det er fylkesstyret i NSF, Oslo som har vedtatt at vinner av prisen som Årets sykepleier 2010 er Veslemøy Ruud. Nordstrands Blad gratulerer!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.