*Nettavisen* Nyheter.

Vestbane-avtale signert

En viktig milepæl er nådd når Statsbygg nå signerer avtalen om salg av kulturhustomten på Vestbanen, sa administrerende direktør Øivind Christoffersen før han signerte avtalen.

Sentrum: Sist fredag ble avtalen om salg av kulturhustomten på Vestbanen undertegnet. Administrerende direktør i Statsbygg, Øyvind Christoffersen, og byrådsleder i Oslo, Erling Lae, satte signaturene sine på papiret som setter strek for mange års arbeid.

Statsbygg har lagt til rette for utvikling av hovedstadens mest sentrale utbyggingsområde med vekt på kultur, kunnskap og formidling, sa Christioffersen. Avtalen er den første som er undertegnet som salg av tomt på Vestbanen, noe som betyr at en ønsket utvikling kan realiseres.

Vi har jobbet med utvikling av Vestbanen siden 2000. Målet er at Vestbanen skal fremstå som en attraksjon for byens innbyggere og tilreisende. Vi har tatt ansvar for å sikre kvalitative og samfunnsmessige verdier. Foreliggende reguleringsplan legger til rette for at vårt mål nå kan nås, sa direktør May L. H. Balkøy. Hun har hatt det overordnede ansvaret for arbeidet i Statsbygg. Nå tar Oslo kommune, som tidlig meldte sin interesse, over stafettpinnen. De ville sikre byen nye lokaler for Deichmanske hovedbibliotek og Stenersenmuseet. I 2001 gjennomførte Statsbygg en arkitektkonkurranse som OMA (Office for Metropolitan Architecture) vant. Arkitektene har senere videreutviklet vinnerutkastet. Tomten ble solgt for 150 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.