RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vestkant-elever vil ikke til østkanten


Østkant-skoler opplever at vestkantungdom ikke vil gå på deres skole på grunn av de ikke-vestlige elevene.
Østkant-skoler opplever at vestkantungdom ikke vil gå på deres skole på grunn av de ikke-vestlige elevene.
Ungdom fra vestkanten vil ikke gå på skoler som har mange elever fra ikke-vestlige land.

OSLO: Vestkant-ungdommer får legeattest for å slippe å gå på skoler hvor det er mange elever med innvandrerbakgrunn. Det forteller kilder ved videregående skoler i Oslo Øst til Utdanning.

Passer ikke inn

En kilde, som av hensyn til taushetsplikten er anonym, sier den typiske foranledningen til dette er når en elev med bosted vest i Oslo er kommet inn på det programfaget som var ønska, men ikke på den skolen som var valgt. Da kommer ønsket om å bytte skole.

Kilden sier til Utdanning at vestkantungdommen føler at ikke de ikke passer inn i miljøet ved disse skolene.

For få bytte til en annen skole må de ha en eller annen form for dokumentasjon, som legeattest, psykologattest eller attest fra barnevernet. Elever har kommet tilbake med legeattester. Der står det at de av "sosiale årsaker" ikke kan være elev ved østkantskolen.

Vil ikke gjøre noe ennå

Blant lærere har det vært snakka om at slike legeattester forekommer, sier leder i Utdanningsforbundet Oslo Terje Vilno til Utdanning.

Ledelsen i fylkeslaget har ikke fått konkrete historier hvor dette skjer. Dermed har det ennå ikke grunnlag til å gjøre noe.

Vilno mener det er naturlig siden innholdet i legeattester er taushetsbelagt og han tror ikke innvandrerskepsis er spesielt utbredt blant vestkantungdom. Han viser til at en undersøkelse gjort av Utdanningsdirektoratet viser at trivselen ved skolene i Oslo er stort den samme.

- Men at norske leger foreskriver skolebytte på bakgrunn av stort antall elever med innvandrerbakgrunn, det sjokkerer meg sterkt, sier Terje Vilno til Utdanning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere