*Nettavisen* Nyheter.

Vestli vant på vilje

(Vestli- Nit/Hak 32-31) Den nye treneren og Vestli-laget fikk en drømmestart i eliteserien. De vant sin første kamp mot det favoriserte Nit/Hak- laget.

Stovner: Vestli ble av mange avskrevet på forhånd som det dårligste laget i årets eliteserie i håndball. I sin første kamp greide de å vise at slike prognoser kan slå feil. Nit/Hak er tippet å være et av de beste i serien, men de måtte se seg slått 32-31 av et meget tent Vestli-lag. Laget med mest vilje.
Det ble en meget underholdende og god håndballkamp fra start til slutt. Ikke minst var denne seieren oppløftende for lagets nye trener Marinko Kurtovic.
- Det viktigste er at vi fikk en god start. Denne seieren er viktigst for de unge spillere. Det som gleder meg mest er at vi ledet gjennom hele kampen, sier Vestli-treneren Marinko Kurtovic som først signerte kontrakten med Vestli forrige uke.

Taktikken som fungerte

Vestli pangstartet kampen og ledet 5-2 etter bare noen minutter. Nit-Hak klarte å komme seg tilbake etter sjokkåpningen og utlignet til 6-6, men nærmere kom de ikke. Etter første omgang ledet hjemmelaget 19- 16. Nit-Haks to målvakter var maktesløse mot Vestli og sto notert med kun fire redninger i de første minuttene.
- Vi visste hvordan vi skulle utnytte svakhetene til målvaktene og det viste resultater i første omgang, sier Kurtovic.
Selv om det meste fungerte for Vestli i første omgang var det tydelig at laget mangler mye. Ikke minst viste hjemmelaget manglede rutine i spillet. Midtveis i første omgang kunne Vestli gått opp i en komfortabel ledelse, men de klarte å rote bort muligheten. Nit/Hak fikk to spillere utvist og lå under med to mål. Vestli-laget klarte ikke å utnyte overtallsspillet og fikk en spiller utvist og et mål i mot.
- Laget mangler kamptrening i den øverste divisjonen men det kommer etter hvert. Dette er et godt lag som kan spille bra, mener treneren Kurtovic.

Må jobbe mer

Kurtovic har vært hovedtrener i bare én uke før serieåpningen. Han gjør seg fremdeles kjent med spillerne sine. En ting er klart - for å spille på dette nivået må, laget jobber mer.
- I denne kampen vant det laget som ønsket seieren mest. De spilte med hele hjertet og vant. Men jeg ser også mange problemer. Vi har for få spillere og det kan vise seg problematisk. Dessuten mangler vi fysisk styrke.
To meget viktige spillere på Vestli manglet i denne kampen. Fotballspilleren Christer Georges bror, Michael er ute med skade. Playmakeren Fahad Awaleh er dessuten i USA til godt ut i oktober.
- Spillerne vi har spilte meget bra i dag. Vi spilte bra i forsvar, særlig Vidar Bråten var utmerket.

Spenning

Selv om Vestli ledet gjennom hele kampen, var det ikke uten spenning. Nit/Hak kom ut av garderoben med ny styrke og innledet andre omgangen med en 3-0 serie. Nærmere enn det kom de aldri. Vestli kom sterk tilbake og overtok ledelse. Ti minutter før slutt ledet hjemmelaget med fire mål og hadde tilsynelatende full kontroll. Men takket være upresist Vestli-spill, ble kampen plutselig helt åpen. På den andre siden hamret Thomas Larsson inn fem kjappe mål fra sin bakspillerposisjon. Likevel var det for sent for Nit-Hak. Vestli klarte å holde ut og vinne to viktige poeng. Etter de hektiske minuttene på slutten kunne endelig Vestli-spillerne og de rundt 500 besøkende i hallen slippe løs jubelen. Vestli har vunnet sin første kamp i eliteserien mot en av årets medaljekandidater.
- Nit/Hak er et meget godt lag og denne seieren er et godt resultat for oss. Det virket som de var litt for avslappet, og det er det som kostet dem poeng. Dessuten fungerte taktikken vår, fortsetter Kurtovic.
Nit/Hak- treneren Slavko Novakovic var misfornøyd med dommerparet som han mener var for harde mot laget hans. Dessuten sviktet forsvarsspillet.
- Vi slapp inn 19 mål i første omgang. Det er et tegn på dårlig forsvarsspill.
PS! Neste hjemmekamp for Vestli er allerede søndag. Da kommer Kragerø på besøk i Stovnerhallen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag