*Nettavisen* Nyheter.

Vestly-dag ga besøksrekord

Tilbake på Bøler: Avdelingsleder på Bøler bibliotek, Heidi Stene, sammen med Jo Vestly foran bysten av hans mor. Bysten er laget av Sivert Donali. Foto: Privat

Folk sto som bøker i en overfylt bokhylle, da Anne-Cath. Vestly-dagen ble markert på Bøler bibliotek.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fullt hus Bøler bibliotek var stappfullt under Vestly-markeringen. Foto: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Fortalte om moren: Jo Vestly fortalte om det å ha en mor som så mange oppfattet som sin egen mormor. Foto: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Høytlesning: Oppsalforfatter Bjørn F. Rørvik leste Vestly-novellen "Barnetime for voksne" før bysten ble avduket. Foto: Privat

BØLER: – Kaffe og kringle forsvant på null komma niks, og jeg tror aldri vi har hatt så mange mennesker tilstede på et arrangement her før. Godt over 150 mennesker var innom, folk satt på gulvet og sto bak hyller, forteller bibliotekets avdelingsleder Heidi Stene begeistret.

LES OGSÅ: Feiret Anne-Cath. Vestly-dagen

LES OGSÅ: Hedrer Vestly

90-årsfest

På kvelden mandag 15. februar, på det som ville vært den folkekjære forfatterinnens 90-årsdag, fant innstiftelsen av Vestly-dagen sted på Bøler bibliotek.

Her ble hun behørig feiret med korpsmusikk, avduking av byste og innlegg ved sønnen Jo Vestly og forfatter Elin Prøysen.

Bjørn F. Rørvik sto for høytlesning, mens elever fra Nøklevann skole hadde dekorert biblioteket med scener fra Vestly-bøker. I tillegg kunne du blant annet se vinnerfigurene fra Knerten-konkurransen og vinnertegningen fra tegnekonkurransen som ble kåret under Vestly-markeringen for lokale skoleelever tidligere på dagen.

SE BILDEGALLERI: Vestly-dagen på Bøler skole

Store og små

– Det var kjempegod stemning hele kvelden, med både store og små fra to år og opp til nesten 90 år, forteller Stene.

– Vi fikk så mye positive tilbakemeldinger, av både forlaget og Jo Vestly og alle andre. Dette var absolutt en stor suksess, så det blir Vestly-dag neste år også, lover Stene.

Komplett samling

De som ikke vil vente et år på å minnes Anne-Cath. Vestly, kan ta turen til bibliotekets nyoppdaterte og rikholdige sortement av Vestly-bøker.

– Vi har fått så mange bøker fra forlaget Gyldendal, Vestly-familiens private boksamling og Egmont som gir ut lydbøkene. Nå har vi alt som det går an å få tak i av Vestly-bøker, sier Stene fornøyd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.