*Nettavisen* Nyheter.

Vestre Aker kan bli rammet av storstreik

Ansatte i Bydel Vestre Akers kontorer i FO-bygget kan bli tatt ut i streik fra i morgen.

62 ansatte i Bydel Vestre Aker vil bli tatt ut i streik dersom ikke partene kommer til enighet i natt.

VESTRE AKER: Bydel Vestre Aker er en av bydelene som vil rammes dersom det blir streik i Oslo kommune i morgen.

Kan stenge SFO'ene

62 ansatte i bydelen vil bli tatt ut hvis det blir streik, opplyser hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Bydel Vestre Aker, Oddbjørn Brødreskift, til Akersposten.no.

Det er hovedsaklig snakk om ansatte innenfor kontor og administrasjon, samt SFO som vil bli tatt ut i en eventuell streik. SFO'ene som blir rammet er hovedsaklig Bogstad, Voksen og Grindbakken.

Dette er bare gjetninger, men utifra bemanningsplanen kan det hende at i hvert fall deler av SFO'ene blir stengt, sier Brødreskift, som understreker at streiken ikke vil gå på bekostning av liv og helse.

Holder kortene skjult

Det er vanskelig å vurdere hvor stor faren for streik er. Brødreskift forteller til Akersposten.no at Riksmeglingsmannen akkurat nå holder kortene tett til brystet.

Hovedtillitsvalgt opplyser at det er tre saker som er spesielt viktige for Fagforbundet. Fanesakene er minstelønn på 300.000 for alle arbeidstagere med ansiennitet, å bevare en felles kollektiv arbeidsstuktur i Oslo kommune, samt at de avviser lokale lønnsforhandlinger.

Også flere skoler i Vestre Aker kan bli rammet av streik i morgen. Midtstuen, Grindbakken, Svendstuen og Bogstad er blant skolene som vil bli tatt ut i en eventuell skolestreik.

Følg med på Akersposten.no for eventuelle utviklinger hvis det blir streik.

Annonsebilag